Skip to main content
cart icon
Nu sunt produse în coș!

BLU ONICE 2017 Nativ

  • SEC
  • ROSU
  • LINISTIT
  • 750ML
  • 15%
  • ITALIA
BLU ONICE 2017
DESPRE ACEST VIN

98 puncte Luca Maroni

Wine Nativ este un producator de vinuri din Irpinia, Paternopoli, sudul Italiei, ce a aparut pe piata prima data in 2008. Recunoscutul oenolog dr. Mario Ercolino si specialista in Stiinta Alimentelor dr. Roberta Pirone au pus bazele acestei afaceri ce are ca unic scop producerea unor vinuri premium. Nativ se concentreaza acum pe producerea vinurilor din soiurile de struguri tipice pentru zona. Recomandarea noastra de azi, Montemajor Nativ ”Blu Onice” Aglianico 2017, este un vin bogat, cremos, realizat din soiul de struguri Aglianico. Rosu violet inchis, vinul are un buchet in care predomina parfum de fructe negre si condimente mediteraneene. Gustul aduce in prim plan arome cremoase, de lichior de cirese negre, coacaze, lemn ars si cedru. Se recomanda servirea acestui vin la 16-18 grade Celsius, alaturi de preparate din carne, friptura de miel, gratare, tocanite cu legume si carne, branzeturi maturate etc.

.
Ce spun pasionații despre acest vin
  • Este tipul de vin care mizeaza pe “senzationalul” oferit de explozia aromatica atat de specifica vinurilor din sudul Italiei, dar, in acelasi timp, are o structura taninoasa serioasa si bine proportionata, de vin mare. Aromele sale sunt atat de intense si de generoase, incat ai impresia ca se materializeaza in pahar in fructele, florile si gemurile de care amintesc: de la violete si coacaze negre pana la visine amarui, prune afumate si dulceata de visine. Peste care poti adauga cu lejeritate ciocolata, poate si un pic de banana, tabac, lemn dulce si un “dram” de cauciuc, pentru un plus de complexitate. Gustul copt si suculent are o corpolenta voluptuoasa, data de echilibrul dintre taninurile atletice si bine slefuite si aciditatea proaspata, de zmeura si visine. Postgustul readuce in prim plan fructele negre de padure, secondate de senzatii de caise confiate, vibrand lung si amplu, lejer condimentat.

    Valentin Ceafalau
    Valentin Ceafalau, Pasionat de vinuri - Data degustării:
  • Aglianico sau unul dintre cei trei struguri iconici ai Italiei. Cum deschizi acest vin realizezi ca el este companionul cel mai potrivit al unui brisket de vita pe care cu siguranta il va face sa fie si mai gustos. Este un vin vartos si vinjos. Pentru iubitorii de vinuri cu iz rustic si note de piper, fum si cirese confiate. Cei ce au rabdare cu acest vin minim 30 de minute inainte de a fi baut vor fi recompensati cu un vin de mare exceptie.

    Marina Samoila
    Marina Samoila, Pasionat de vinuri - Data degustării:
  • Un vin inselator, usor de confundat cu o afinata ceva mai slaba si cu alcoolul un pic mai bine mascat... Note de dude negre, coazace si afine, cu nuante elegante de lemn uscat si condimente iuti. Bine aerisit si un pic incalzit (dupa 30 de minute si pe la 18-20 de grade) devine cremos, dens si bine asezat pe papile, intens, cu nuante care acopera un spectru larg, de la fructe de padure la paprika, boabe de cafea proaspat prajite si condimentate, alternanad la scena notele fructate si cu cele de spuma de espresso si scortisoara, cuisoare sau nucsoara. O fi Luca Maroni tinta multor glume, dar cele 98 de puncte ale sale nu’s deloc departe de adevar!

    Radu Rizea
    Radu Rizea, Pasionat de vinuri - Data degustării:
PREȚ SPECIAL MEMBRU 90 LEI 95
delivery icon Livrare gratuită membrilor info icon
Despre acest vin

98 puncte Luca Maroni

Wine Nativ este un producator de vinuri din Irpinia, Paternopoli, sudul Italiei, ce a aparut pe piata prima data in 2008. Recunoscutul oenolog dr. Mario Ercolino si specialista in Stiinta Alimentelor dr. Roberta Pirone au pus bazele acestei afaceri ce are ca unic scop producerea unor vinuri premium. Nativ se concentreaza acum pe producerea vinurilor din soiurile de struguri tipice pentru zona. Recomandarea noastra de azi, Montemajor Nativ ”Blu Onice” Aglianico 2017, este un vin bogat, cremos, realizat din soiul de struguri Aglianico. Rosu violet inchis, vinul are un buchet in care predomina parfum de fructe negre si condimente mediteraneene. Gustul aduce in prim plan arome cremoase, de lichior de cirese negre, coacaze, lemn ars si cedru. Se recomanda servirea acestui vin la 16-18 grade Celsius, alaturi de preparate din carne, friptura de miel, gratare, tocanite cu legume si carne, branzeturi maturate etc.

S-ar putea
să-ți placă
și

Ofertele zilei pe
Unvinpezi.ro Și Vinometru.ro