BRUNELLO DI MONTALCINO 2015 Argiano
95+ puncte Robert Parker, 95 puncte James Suckling
De o culoare rosu-rubiniu inchis, Argiano Brunello di Montalcino 2015 este un vin complex, elegant, rotund, viguros si rasat, cu o lunga persistenta aromatica si tanini catifelati. Aromele intalnite sunt fructe rosii, lemn, cu note usoare de vanilie, si gem. Maturat timp de 4 ani, dintre care doi ani si jumatate in stejar - un an in baricuri frantuzesti, pentru structura, si cel putin doi ani si jumatate in butoaie mari din Slavonia, pentru a imblanzi aromele concentrate de fruct. Inainte de a fi pus in vanzare e maturat 6 luni la sticla. Este recomandat a se degusta la o temperatura de 16-18 grade Celsius alaturi de carne rosie la gratar, prajita sau fiarta, vanat, rata sau branzeturi gen Pecorino. Se recomanda decantarea cu cel putin o ora inainte de a-l bea.
95+ puncte Robert Parker, 95 puncte James Suckling
De o culoare rosu-rubiniu inchis, Argiano Brunello di Montalcino 2015 este un vin complex, elegant, rotund, viguros si rasat, cu o lunga persistenta aromatica si tanini catifelati. Aromele intalnite sunt fructe rosii, lemn, cu note usoare de vanilie, si gem. Maturat timp de 4 ani, dintre care doi ani si jumatate in stejar - un an in baricuri frantuzesti, pentru structura, si cel putin doi ani si jumatate in butoaie mari din Slavonia, pentru a imblanzi aromele concentrate de fruct. Inainte de a fi pus in vanzare e maturat 6 luni la sticla. Este recomandat a se degusta la o temperatura de 16-18 grade Celsius alaturi de carne rosie la gratar, prajita sau fiarta, vanat, rata sau branzeturi gen Pecorino. Se recomanda decantarea cu cel putin o ora inainte de a-l bea.