Skip to main content
Nu sunt produse in cos!

✅ Vezi recomandarile expertilor pentru Paste

🐰 Vezi toate vinurile la oferta!

CAVA PRIMER RESERVA Pere Ventura

  • BRUT
  • ALB
  • SPUMANT
  • 750ML
  • CUPAJ
  • 11,5%
  • SPANIA

CE SPUN EXPERTII:

Mihai Oprea
Mihai Oprea
Marius Cristian
Marius Cristian
Sorin Stelian
Sorin Stelian
Mihai Oprea
Mihai Oprea
Marius Cristian
Marius Cristian
Sorin Stelian
Sorin Stelian

O expresie clasica, traditionala a faimoasei bauturi cu bule, din cele trei soiuri catalane: Xarel-lo , Macabeo si Parellada. Sau mai simplu: cava, de la... Deschide review

O expresie clasica, traditionala a faimoasei bauturi cu bule, din cele trei soiuri catalane: Xarel-lo , Macabeo si Parellada. Sau mai simplu: cava, de la probabil cel mai respectat producator, care a folosit pentru realizarea asamblajului loturi din cel mai bune vinuri pentru a ajunge la stilul si finetea care au consacrat aceasta casa de vinuri. Ar putea fi bautura oficiala a inceputului de toamna, daca ma intrebati. Spumantul de fata are o perlatie fina si persistenta, ce pune in valoare culoarea aurie si eleganta, iar aromele au un pronuntat caracter "toasty", de coaja de paine prajita. Poate acompania cu succes atat o gustare cu creveti in sos asiatic, cat si un desert cu ciocolata alba.

Inchide review

Luand aceasta cava pas cu pas, sa incepem prin a spune, pentru amatorii de informatii oenologice, ca in pahar poposeste un cupaj format din 35%... Deschide review

Luand aceasta cava pas cu pas, sa incepem prin a spune, pentru amatorii de informatii oenologice, ca in pahar poposeste un cupaj format din 35% Xarel·lo, 35% Parellada, 30% Macabeo (si ca veni vorba, cupajul de Xarel·lo, Parellada si Macabeo e cel clasic pentru cava). Perlajul? Nu foarte abundent, insa destul de fin si, mai ales, persistent. Olfactiv dam peste fructe albe si citrice, foarte bine imbinate, doar uneori o piersica isi iteste capul, iar alteori (rareori) un mar verde. Gustul e plin, „umple gura”, cu aceleasi fructe in prim-plan. O prospetime absolut debordanta, strunjita doar foarte putin de nota de onctuozitate adusa, presupun, de Xarel·lo. Postgustul e destul de lung, cu un zdravan „duca-s-ar pe gat”. Merge si ca starter, merge si alaturi de preparate estivale, merge, cred, oricum.

Inchide review

Orice spumant bun (si tanar) castiga un pic in arome pe masura ce sticla se goleste - sigur, atat timp cat respectiva golire nu se intampla prea rapid.... Deschide review

Orice spumant bun (si tanar) castiga un pic in arome pe masura ce sticla se goleste - sigur, atat timp cat respectiva golire nu se intampla prea rapid. Asa a fost si aici, aromele initiale de fructe zemoase si croissant capatand in timp o foarte interesanta completare condimentata. Gustul mi-a placut in ambele ipostaze: efervescent si proaspat cand am scos dopul, echilibrat, usor dulceag si plin de fructe coapte dupa vreo ora. O Cava buna, in mod sigur mai fructata si expresiva decat media, care ar putea converti destui bautori de Prosecco la ceva mai serios. Merita incercata.

Inchide review

O expresie clasica, traditionala a faimoasei bauturi cu bule, din cele trei soiuri catalane: Xarel-lo , Macabeo si Parellada. Sau mai simplu: cava, de la... Deschide review

O expresie clasica, traditionala a faimoasei bauturi cu bule, din cele trei soiuri catalane: Xarel-lo , Macabeo si Parellada. Sau mai simplu: cava, de la probabil cel mai respectat producator, care a folosit pentru realizarea asamblajului loturi din cel mai bune vinuri pentru a ajunge la stilul si finetea care au consacrat aceasta casa de vinuri. Ar putea fi bautura oficiala a inceputului de toamna, daca ma intrebati. Spumantul de fata are o perlatie fina si persistenta, ce pune in valoare culoarea aurie si eleganta, iar aromele au un pronuntat caracter "toasty", de coaja de paine prajita. Poate acompania cu succes atat o gustare cu creveti in sos asiatic, cat si un desert cu ciocolata alba.

Inchide review

Luand aceasta cava pas cu pas, sa incepem prin a spune, pentru amatorii de informatii oenologice, ca in pahar poposeste un cupaj format din 35%... Deschide review

Luand aceasta cava pas cu pas, sa incepem prin a spune, pentru amatorii de informatii oenologice, ca in pahar poposeste un cupaj format din 35% Xarel·lo, 35% Parellada, 30% Macabeo (si ca veni vorba, cupajul de Xarel·lo, Parellada si Macabeo e cel clasic pentru cava). Perlajul? Nu foarte abundent, insa destul de fin si, mai ales, persistent. Olfactiv dam peste fructe albe si citrice, foarte bine imbinate, doar uneori o piersica isi iteste capul, iar alteori (rareori) un mar verde. Gustul e plin, „umple gura”, cu aceleasi fructe in prim-plan. O prospetime absolut debordanta, strunjita doar foarte putin de nota de onctuozitate adusa, presupun, de Xarel·lo. Postgustul e destul de lung, cu un zdravan „duca-s-ar pe gat”. Merge si ca starter, merge si alaturi de preparate estivale, merge, cred, oricum.

Inchide review

Orice spumant bun (si tanar) castiga un pic in arome pe masura ce sticla se goleste - sigur, atat timp cat respectiva golire nu se intampla prea rapid.... Deschide review

Orice spumant bun (si tanar) castiga un pic in arome pe masura ce sticla se goleste - sigur, atat timp cat respectiva golire nu se intampla prea rapid. Asa a fost si aici, aromele initiale de fructe zemoase si croissant capatand in timp o foarte interesanta completare condimentata. Gustul mi-a placut in ambele ipostaze: efervescent si proaspat cand am scos dopul, echilibrat, usor dulceag si plin de fructe coapte dupa vreo ora. O Cava buna, in mod sigur mai fructata si expresiva decat media, care ar putea converti destui bautori de Prosecco la ceva mai serios. Merita incercata.

Inchide review

DESPRE ACEST VIN

Pere Ventura Family Estates a fost fondata de Pere Ventura in 1961. Crama este astazi o afacere de mare succes in Spania, dar nu numai. De acolo vine si recomandarea noastra, Cava Pere Ventura Primer Brut Reserva. Realizat din soiurile de struguri Xarel-lo, Macabeo si Parellada, vinul are o culoare galben verzuie, cu reflexii aurii. Notele olfactive amintesc de citrice, mere verzi si fructe albe coapte. Pe palat, vinul este rafinat, proaspat, cu o aciditate bine conturata. Degustati acest vin la 5-6 grade Celsius, alaturi de aperitive, preparate din peste, fructe de mare sau paste.

  • easter
CAVA PRIMER RESERVA easter
  • 57 46 -19%
    Prima comanda vine cu o reducere de 20 de LEl pentru fiecare "CLIENT NOU"
57 46 -19%
Prima comanda vine cu o reducere de 20 de LEl pentru fiecare "CLIENT NOU"

CE SPUN EXPERTII:

Mihai Oprea
Mihai Oprea
Marius Cristian
Marius Cristian
Sorin Stelian
Sorin Stelian
Mihai Oprea
Mihai Oprea
Marius Cristian
Marius Cristian
Sorin Stelian
Sorin Stelian

O expresie clasica, traditionala a faimoasei bauturi cu bule, din cele trei soiuri catalane: Xarel-lo , Macabeo si Parellada. Sau mai simplu: cava, de la... Deschide review

O expresie clasica, traditionala a faimoasei bauturi cu bule, din cele trei soiuri catalane: Xarel-lo , Macabeo si Parellada. Sau mai simplu: cava, de la probabil cel mai respectat producator, care a folosit pentru realizarea asamblajului loturi din cel mai bune vinuri pentru a ajunge la stilul si finetea care au consacrat aceasta casa de vinuri. Ar putea fi bautura oficiala a inceputului de toamna, daca ma intrebati. Spumantul de fata are o perlatie fina si persistenta, ce pune in valoare culoarea aurie si eleganta, iar aromele au un pronuntat caracter "toasty", de coaja de paine prajita. Poate acompania cu succes atat o gustare cu creveti in sos asiatic, cat si un desert cu ciocolata alba.

Inchide review

Luand aceasta cava pas cu pas, sa incepem prin a spune, pentru amatorii de informatii oenologice, ca in pahar poposeste un cupaj format din 35%... Deschide review

Luand aceasta cava pas cu pas, sa incepem prin a spune, pentru amatorii de informatii oenologice, ca in pahar poposeste un cupaj format din 35% Xarel·lo, 35% Parellada, 30% Macabeo (si ca veni vorba, cupajul de Xarel·lo, Parellada si Macabeo e cel clasic pentru cava). Perlajul? Nu foarte abundent, insa destul de fin si, mai ales, persistent. Olfactiv dam peste fructe albe si citrice, foarte bine imbinate, doar uneori o piersica isi iteste capul, iar alteori (rareori) un mar verde. Gustul e plin, „umple gura”, cu aceleasi fructe in prim-plan. O prospetime absolut debordanta, strunjita doar foarte putin de nota de onctuozitate adusa, presupun, de Xarel·lo. Postgustul e destul de lung, cu un zdravan „duca-s-ar pe gat”. Merge si ca starter, merge si alaturi de preparate estivale, merge, cred, oricum.

Inchide review

Orice spumant bun (si tanar) castiga un pic in arome pe masura ce sticla se goleste - sigur, atat timp cat respectiva golire nu se intampla prea rapid.... Deschide review

Orice spumant bun (si tanar) castiga un pic in arome pe masura ce sticla se goleste - sigur, atat timp cat respectiva golire nu se intampla prea rapid. Asa a fost si aici, aromele initiale de fructe zemoase si croissant capatand in timp o foarte interesanta completare condimentata. Gustul mi-a placut in ambele ipostaze: efervescent si proaspat cand am scos dopul, echilibrat, usor dulceag si plin de fructe coapte dupa vreo ora. O Cava buna, in mod sigur mai fructata si expresiva decat media, care ar putea converti destui bautori de Prosecco la ceva mai serios. Merita incercata.

Inchide review

O expresie clasica, traditionala a faimoasei bauturi cu bule, din cele trei soiuri catalane: Xarel-lo , Macabeo si Parellada. Sau mai simplu: cava, de la... Deschide review

O expresie clasica, traditionala a faimoasei bauturi cu bule, din cele trei soiuri catalane: Xarel-lo , Macabeo si Parellada. Sau mai simplu: cava, de la probabil cel mai respectat producator, care a folosit pentru realizarea asamblajului loturi din cel mai bune vinuri pentru a ajunge la stilul si finetea care au consacrat aceasta casa de vinuri. Ar putea fi bautura oficiala a inceputului de toamna, daca ma intrebati. Spumantul de fata are o perlatie fina si persistenta, ce pune in valoare culoarea aurie si eleganta, iar aromele au un pronuntat caracter "toasty", de coaja de paine prajita. Poate acompania cu succes atat o gustare cu creveti in sos asiatic, cat si un desert cu ciocolata alba.

Inchide review

Luand aceasta cava pas cu pas, sa incepem prin a spune, pentru amatorii de informatii oenologice, ca in pahar poposeste un cupaj format din 35%... Deschide review

Luand aceasta cava pas cu pas, sa incepem prin a spune, pentru amatorii de informatii oenologice, ca in pahar poposeste un cupaj format din 35% Xarel·lo, 35% Parellada, 30% Macabeo (si ca veni vorba, cupajul de Xarel·lo, Parellada si Macabeo e cel clasic pentru cava). Perlajul? Nu foarte abundent, insa destul de fin si, mai ales, persistent. Olfactiv dam peste fructe albe si citrice, foarte bine imbinate, doar uneori o piersica isi iteste capul, iar alteori (rareori) un mar verde. Gustul e plin, „umple gura”, cu aceleasi fructe in prim-plan. O prospetime absolut debordanta, strunjita doar foarte putin de nota de onctuozitate adusa, presupun, de Xarel·lo. Postgustul e destul de lung, cu un zdravan „duca-s-ar pe gat”. Merge si ca starter, merge si alaturi de preparate estivale, merge, cred, oricum.

Inchide review

Orice spumant bun (si tanar) castiga un pic in arome pe masura ce sticla se goleste - sigur, atat timp cat respectiva golire nu se intampla prea rapid.... Deschide review

Orice spumant bun (si tanar) castiga un pic in arome pe masura ce sticla se goleste - sigur, atat timp cat respectiva golire nu se intampla prea rapid. Asa a fost si aici, aromele initiale de fructe zemoase si croissant capatand in timp o foarte interesanta completare condimentata. Gustul mi-a placut in ambele ipostaze: efervescent si proaspat cand am scos dopul, echilibrat, usor dulceag si plin de fructe coapte dupa vreo ora. O Cava buna, in mod sigur mai fructata si expresiva decat media, care ar putea converti destui bautori de Prosecco la ceva mai serios. Merita incercata.

Inchide review

DESPRE ACEST VIN

Pere Ventura Family Estates a fost fondata de Pere Ventura in 1961. Crama este astazi o afacere de mare succes in Spania, dar nu numai. De acolo vine si recomandarea noastra, Cava Pere Ventura Primer Brut Reserva. Realizat din soiurile de struguri Xarel-lo, Macabeo si Parellada, vinul are o culoare galben verzuie, cu reflexii aurii. Notele olfactive amintesc de citrice, mere verzi si fructe albe coapte. Pe palat, vinul este rafinat, proaspat, cu o aciditate bine conturata. Degustati acest vin la 5-6 grade Celsius, alaturi de aperitive, preparate din peste, fructe de mare sau paste.

Cele mai
cumparate
vinuri

Ne dorim ca experienta ta alaturi de noi sa fie una lipsita de dificultati. Daca insa ceva nu functioneaza sau ai vreo recomandare pentru noi, iti stam la dispozitie.
P.S.: 🍷 Don`t drink and type...