Skip to main content
cart icon
Nu sunt produse în coș!

E weekend prelungit și până marți dimineața ai transport gratuit ORIUNDE și ORICÂT. Comandă vinuri bune!

CHIANTI RUFINA 2016 Villa di Vetrice

  • SEC
  • ROSU
  • LINISTIT
  • 750ML
  • 13%
  • ITALIA
CHIANTI RUFINA 2016
DESPRE ACEST VIN

Istoria Villa di Vetrice a inceput cu cateva secole in urma, iar astazi afacerea de familie a ajuns la cea de-a V-a generatie. Pasiune, traditie, respect pentru mediu, dar si dorinta de a imbina modernul cu traditionalul sunt cateva dintre valorile acestui brand recunoscut peste tot in lume. De acolo vine si recomandarea de astazi, Villa di Vetrice Chianti Rufina 2016. Vinul rosu rubiniu intens este un cupaj interesant de Sangiovese, Canaiolo si Colorino. Olfactiv avem tente fructate, intense si bine conturate, in vreme ce pe palat taninurile sunt bine echilibrate, iar aromele amintesc de cirese si prune bine coapte. Persistent si cu o mineralitate frumoasa pe final, vinul ar trebui savurat la 18 grade Celsius, alaturi de vanat, fripturi si branzeturi maturate.

.
Ce spun pasionații despre acest vin
  • Daca sunteti, ca si mine, iubitor de rosii usoare, atunci e foarte posibil sa va cada cu tronc vinul asta. E lejer, e fin, are si cateva subtilitati, e de baut cu paharul (paharelul chiar n-are ce cauta in povestea asta). Fructele (mai o pruna, mai o visina...) domina, sunt si ceva adieri dinspre lemn, dar care au bunul simt sa stea in banca lor, taninii sunt foarte bine slefuiti, alcoolul (13 %) mai ca nu se simte, iar dorinta de a mai lua o gura e, practic, irezistibila. Una peste alta, un vin rosu cum mi-as dori sa fie (mult) mai multe.

    Marius Cristian
    Marius Cristian, Pasionat de vinuri - Data degustării:
  • O aerisire de 20 de minute la carafa sau la sticla face minuni cu acest Chianti, nici prea vechi, nici prea tanar, transformandu-l si reveland note calde, solare, meridionale. Aromele dense, de rosie uscata, lemn aromat, cirese negre, stau pe o structura impecabila de aciditate si tanini perfect finisati, pe un corp de o consistenta medie, aproape usoara ca un rose. Finalul vireaza spre anason si nucsoara, si chiar espresso. Se exprima cel mai bine langa un sufleu de cartofi cu branza la cuptor, garnisiti cu parmezan din belsug.

    Mihai Oprea
    Mihai Oprea, Pasionat de vinuri - Data degustării:
  • Sangiovese, Canaiolo, Colorino. Un blend tipic pentru Chianti, care, insa, poate avea sute de exprimari. Cea din vinul de fata este una mai traditionala, mai aproape de clasic, chiar daca, surprinzator, in profilul aromatic expune mai mult fructe negre, precum pruna sau cireasa neagra. Si mai dezvaluie si cacao, piele, note mineral pamantoase, tonuri vegetale si un delicioas praf de piper alb. Corpul mediu, cu taninuri deja rotunjite, aciditatea vie, dar nu agresiva, si alcoolul bine integrat ii confera vinului un echilibru remarcabil, care estompeaza niste note vegetale pe care nu le-ai mai banui intr-un Chianti – fi el si Rufina – care a implinit respectabila varsta de 4 ani si jumatate de cand a intrat in fermentatie. Poate ca si numai cele 6 luni petrecut in butoaie mari, de 2800 de litri, au mentinut aceasta exprimare usor ierboasa, insa daca ne gandim cu un Chianti trebuie sa ofere in principal prospetime si suculenta, atunci nu ne ramane decat sa-l felicitam pe producator si sa consumam vinul alaturi de o friptura buna sau de niste branzeturi maturate.

    Horia Hasnas
    Horia Hasnas, Pasionat de vinuri - Data degustării:
PREȚ SPECIAL MEMBRU 59 LEI 65
delivery icon Livrare gratuită membrilor info icon
Despre acest vin

Istoria Villa di Vetrice a inceput cu cateva secole in urma, iar astazi afacerea de familie a ajuns la cea de-a V-a generatie. Pasiune, traditie, respect pentru mediu, dar si dorinta de a imbina modernul cu traditionalul sunt cateva dintre valorile acestui brand recunoscut peste tot in lume. De acolo vine si recomandarea de astazi, Villa di Vetrice Chianti Rufina 2016. Vinul rosu rubiniu intens este un cupaj interesant de Sangiovese, Canaiolo si Colorino. Olfactiv avem tente fructate, intense si bine conturate, in vreme ce pe palat taninurile sunt bine echilibrate, iar aromele amintesc de cirese si prune bine coapte. Persistent si cu o mineralitate frumoasa pe final, vinul ar trebui savurat la 18 grade Celsius, alaturi de vanat, fripturi si branzeturi maturate.

S-ar putea
să-ți placă
și

Ofertele zilei pe
Unvinpezi.ro Și Vinometru.ro