Skip to main content
cart icon
Nu sunt produse în coș!

EPIPHANIE 2017 Via Viticola

  • SEC
  • ROSU
  • LINISTIT
  • 750ML
  • 14,9%
  • ROMANIA
EPIPHANIE 2017
DESPRE ACEST VIN

Cea mai veche podgorie a Dobrogei, Via Viticola Sarica Niculitel, se mandreste cu vinuri alese si nobile, vinuri care cuceresc nu doar prin calitate, ci si prin povestea pe care o spun despre natura, particularitatile zonei si pasiunea pentru viticultura. Recomandarea noastra de astazi, Epiphanie 2017, este un vin rosu realizat din Feteasca Neagra culeasa tarziu, un vin care imbina armonios aromele olfactive de fructe negre de padure, prune uscate si cafea cu un gust plin, bogat, cu tanini fermi, dominati in principal de gemuri dulcege. Va recomandam degustarea acestui vin la 17-18 grade Celsius, in diverse combinatii culinare diverse, cum ar fi preparatele din vanat, branzeturile maturate sau deserturile din ciocolata neagra si fructe de padure.

.
Ce spun pasionații despre acest vin
  • O Feteasca Neagra dobrogeana ce dezvaluie noi valente pentru acest vechi soi romanesc. Aromele intense de coacaze negre te duc cu gandul la un Cabernet Sauvignon, iar textura catifelata, taninurile moi si condimentele fac o trimitere directa catre un Shiraz. Insa, fiti pe pace, e o Feteasca Neagra 100%. Culoarea vinului este visiniu cu bordura rosietica, iar nasul e elegant, cu fructe negre de padure, lemn afumat si piper negru. Corpul suplu, foarte compact, are alcoolul (14,9%!) extrem de bine integrat si o aciditate de invidiat pentru zona din care provine. Gustul penduleaza intre gemuri de coacaze si de prune, trecand prin note de cafea prajita si vanilie. Postgustul, lung, intens si carnos, lasa senzatii dulci, condimentate. Daca cineva credea ca vechea dezbatere cu titlul "tipicitatea Fetestii Negre romanesti" s-a cam epuizat, ei bine, Épiphanie nu face decat sa toarne gaz pe foc! Una peste alta, un vin remarcabil.

    Razvan Avram
    Razvan Avram, Pasionat de vinuri - Data degustării:
  • La Feteasca Neagra e mereu greu sa spui clar la ce te astepti, sa emiti pretentii conform vreunui standard sau macar sa recunosti la sfarsit cat de multa legatura a avut vinul gustat cu ideea ta despre ce ar fi trebuit sa fie in sticla. Acestea fiind zise, meritul Fetestii de fata este ca isi exprima soiul destul de clar, reusind in acelasi timp sa transmita intentia agresiva a vinificatorului. Taninurile sunt ferme, aproape dure, dar bine sustinute de aciditate si perfect compensat de alcoolul puternic, dar integrat, si de aromele intense, bine structurate si coerent ordonate in timpul aerisirii. Bun acum, dar si mai bun peste 2-3 ani.

    Radu Rizea
    Radu Rizea, Pasionat de vinuri - Data degustării:
  • Un vin armonios, cu o personalitate distincta, care isi etaleaza generos aromele complexe si ample. Isi construieste structura aromatica cu ajutorul unor tuse puternice de fructe negre, dulci, de la coacaze negre, pana la prune confiate, echilibrate de impresii de piper zdrobit si ierburi uscate. Gustativ este precis si robust, cu un bun echilibru intre aciditatea suculenta, de visine amarui, si taninurile foarte bine reprezentate. Are o evolutie gustativa progresiva, culminand cu un postgust profund, amplu, o combinatie interesanta de note fructate si tente tonic-minerale. Datorita structurii sale aromatico-gustativa, Epiphanie Feteasca Neagra promite sa aiba un potential incredibil de evolutie.

    Valentin Ceafalau
    Valentin Ceafalau, Pasionat de vinuri - Data degustării:
PREȚ SPECIAL MEMBRU 90 LEI 105
delivery icon Livrare gratuită membrilor info icon
Despre acest vin

Cea mai veche podgorie a Dobrogei, Via Viticola Sarica Niculitel, se mandreste cu vinuri alese si nobile, vinuri care cuceresc nu doar prin calitate, ci si prin povestea pe care o spun despre natura, particularitatile zonei si pasiunea pentru viticultura. Recomandarea noastra de astazi, Epiphanie 2017, este un vin rosu realizat din Feteasca Neagra culeasa tarziu, un vin care imbina armonios aromele olfactive de fructe negre de padure, prune uscate si cafea cu un gust plin, bogat, cu tanini fermi, dominati in principal de gemuri dulcege. Va recomandam degustarea acestui vin la 17-18 grade Celsius, in diverse combinatii culinare diverse, cum ar fi preparatele din vanat, branzeturile maturate sau deserturile din ciocolata neagra si fructe de padure.

S-ar putea
să-ți placă
și

Ofertele zilei pe
Unvinpezi.ro Și Vinometru.ro