Skip to main content
cart icon
Nu sunt produse în coș!

FETEASCA REGALA 2019 Crama Nastase

  • SEC
  • ALB
  • LINISTIT
  • 750ML
  • 12,9%
  • ROMANIA
FETEASCA REGALA 2019
DESPRE ACEST VIN

Crama Nastase este localizata in Halmeu, judetul Satu Mare. Un nume nou in domeniul viticol de la noi, crama are mai putin de 5 hectare de vita de vie, dar produce vinuri din ce in ce mai apreciate. Vinul de astazi, Crama Nastase – Feteasca Regala 2019, are o frumoasa culoare galben-lamaie, cu note olfactive de caise, struguri bine copti, flori de soc sau coaja de portocale. Gustul se dezvaluie catifelat si elegant, cu o intensitate si mineralitate bine structurate, aromele urmand aceleasi tente olfactive. Va recomandam degustarea acestui vin la 14-16 grade Celsius, alaturi de peste, fructe de mare, preparate din carne de pui sau curcan, risotto cu ciuperci sau branzeturi.

.
Ce spun pasionații despre acest vin
  • Crama Nastase e un exemplu cat de ciudate sunt povestile vinului. Mai ales cele care vin din localitatea Halmeu, Satu Mare. Nastase a fost initial un producator axat pe vin vrac, vin pentru nunti, cu distributie doar regionala. Insa calitatea vinurilor era indubitabil superioara si pana la urma niste oameni de bine i-au convins sa imbutelieze . Și bum! Vinuri diferite, cu personalitate si acel je ne sais quoi care creeaza o identitate. Feteasca regala este absolut regulamentara, insa cu un twist : o intensitate buna a aromelor, usor exotic, dar si cu ierburi perene si o mineralitate distincta, aproape vulcanica. Gustativ este amabil, aciditatea e potrivita, iar impresia generala este favorabila. Un vin reusit .

    George Mitea
    George Mitea, Pasionat de vinuri - Data degustării:
  • Crama Nastase este un jucator nou in piata vinului imbuteliat de la noi, dar deja si-a castigat o mica legiune de fani printre cunoscatori, mai ales prin Feteasca Neagra produsa aici. Ei bine, Feteasca Regala este un vin bun, chiar daca are un usor aer rustic (dar este de partea pozitiva a acestui spectru). Olfactiv inca este dominat de note drojdioase gen banana si mango, plus o doza sanatoasa de pere. Atacul este direct si necrutator, corpolenta la cote inalte, aciditatea medie si neintruziva. Finalul insa devine foarte interesant, fiind dominat de nuante mineral-calcaroase, care mi-au mers direct la suflet. Un semn evident al solului vulcanic prezent acolo.

    Ciprian Haret
    Ciprian Haret, Pasionat de vinuri - Data degustării:
  • Iata o surpriza foarte placuta la unvinpezi.ro: un exemplar rar din cea mai nordica podgorie a Romaniei, pe desupra una cu sol vulcanic, de la un mic producator "de familie" convins recent - spre bucuria multor iubitori ai vinurilor de la noi - sa-si imbutelieze licorile. Odata turnata in pahar, se prezinta ca o Feteasca Regala bine coapta, poate chiar cu arome exuberante ducand cu gandul la banane, insa un pic de aer releva fara gres lucruri mai tipice: flori de camp si fan, piersici zemoase si lucruri minerale. Gustul are si el onctuozitatea tipica a soiului, dar mai ales acea discreta senzatie taninoasa - care impreuna ii dau o textura extrem de placuta. Aciditatea mai degraba medie e un pic neasteptata pentru zona nordica, dar reuseste sa echilibreze ansamblul, iar senzatiile gustative intense conduc spre un postgust lung, usor tonic-mineral. Da acea senzatie tot mai rara de vin lucrat cu grija, dar fara a fi slefuit pana isi pierde trasaturile, deci il recomand fara rezerve!

    Sorin Stelian
    Sorin Stelian, Pasionat de vinuri - Data degustării:
PREȚ SPECIAL MEMBRU 35 LEI 37
delivery icon Livrare gratuită membrilor info icon
Despre acest vin

Crama Nastase este localizata in Halmeu, judetul Satu Mare. Un nume nou in domeniul viticol de la noi, crama are mai putin de 5 hectare de vita de vie, dar produce vinuri din ce in ce mai apreciate. Vinul de astazi, Crama Nastase – Feteasca Regala 2019, are o frumoasa culoare galben-lamaie, cu note olfactive de caise, struguri bine copti, flori de soc sau coaja de portocale. Gustul se dezvaluie catifelat si elegant, cu o intensitate si mineralitate bine structurate, aromele urmand aceleasi tente olfactive. Va recomandam degustarea acestui vin la 14-16 grade Celsius, alaturi de peste, fructe de mare, preparate din carne de pui sau curcan, risotto cu ciuperci sau branzeturi.

S-ar putea
să-ți placă
și

Ofertele zilei pe
Unvinpezi.ro Și Vinometru.ro