Skip to main content
cart icon
Nu sunt produse în coș!

LAPILLI GRECO DI TUFO 2019 LAPILLI

  • SEC
  • ALB
  • LINISTIT
  • 750ML
  • 13%
  • ITALIA
LAPILLI GRECO DI TUFO 2019
DESPRE ACEST VIN

93 puncte Luca Maroni

Crama Lapilli a fost infiintata in 1996, in sud-vestul provinciei Avellino din Italia, continuand si astazi sa fie o afacere de familie de mare succes. Cu podgorii de vita de vie in regiuni cu traditie viticola in Italia, precum Montefusco, Tufo, Benevento sau Ponte, Lapilli surprinde periodic cu vinuri de cea mai inalta calitate. Recomandarea de astazi, Lapilli Greco di Tufo 2019, este vin realizat dintr-unul dintre cele mai vechi soiuri de struguri din Avellino, adus in zona acum 2000 de ani de catre greci. Notele olfactive ale vinului amintesc de fructe cu samburi precum caise si piersici, dar se simt si tente de pere, migdale si salvie. Gustul pastreaza aromele de fructe bine coapte la care se adauga o mineralitate echilibrata care ofera vinului o prospetime binevenita. Se recomanda degustarea acestui vin la 8-10 grade Celsius, alaturi de carne alba, fructe de mare sau supe de legume.

.
Ce spun pasionații despre acest vin
  • Acest vechi soi italian din sudul peninsulei, cu culoarea sa aurie cu reflexe verzui, ca uleiul de masline, a reusit sa-mi dea o lectie. Imediat dupa deschidere, am mirosit grabit niste arome citrice si in gust m-a surprins aciditatea mare. Zabovind putin sa citesc pe indelete eticheta, vinul s-a schimbat pe furis si mi-a pus in fata arome de pepene galben, piersici coapte si strugure tamaios. In gura are o consistenta fina, ca o crema de lamaie, se topeste si lasa pe limba o senzatie gustoasa si racoritoare in acelasi timp. E un vin rustic si totusi lucrat cu migala unui patiser, construit in straturi aromate, si de aceea il vad alaturi de un desert racoritor -placinta cu mere de toamna.

    Mihai Oprea
    Mihai Oprea, Pasionat de vinuri - Data degustării:
  • De la 500 de metri, dintre orasele Tufo si Montefusco, vinificatorul Lapilli, Marco Flacco ne reda in prag de toamna o doza ampla de prospetime si aciditate. “Grecul” de azi, o piersică acida cu valente de fruct exotic copt, invadeaza de gust tonic si aciditate potrivita. Cu un corp mediu, confera acea sapiditate pe care nu prea o regasesti la un alb prea des, mai ales la un strugure ca asta. Personal gasesc acest vin destul de atragator, cu valente deosebite si cu un final surprinzator de fruct de mango. De consumat repejor, cu paste sau creveti. Si usturoi.

    Cosmin Tudoran
    Cosmin Tudoran, Pasionat de vinuri - Data degustării:
  • Un vin elegant, cu un bun echilibru intre aromele florale, fructate si minerale. Culoarea este galben pal, cu irizatii verzui, iar nasul aduce flori de camp, fructe albe si note de cremene. Alcoolul este impecabil integrat in corpul rotund si onctuos, iar aciditatea este prezenta exact atat cat trebuie ca sa-ti mai doresti inca un pahar. Caisele confiate, socul si citricele se regasesc din plin in gustul acestui Greco di Tufo. Postgustul, lung si proaspat, vine cu senzatii dulci amarui, condimentate. Un vin care, daca este racit cu moderatie (8-10 grade), va acompania cu succes orice fel de peste sau fructe de mare la gratar.

    Razvan Avram
    Razvan Avram, Pasionat de vinuri - Data degustării:
PREȚ SPECIAL MEMBRU 47 LEI 49
delivery icon Livrare gratuită membrilor info icon
Despre acest vin

93 puncte Luca Maroni

Crama Lapilli a fost infiintata in 1996, in sud-vestul provinciei Avellino din Italia, continuand si astazi sa fie o afacere de familie de mare succes. Cu podgorii de vita de vie in regiuni cu traditie viticola in Italia, precum Montefusco, Tufo, Benevento sau Ponte, Lapilli surprinde periodic cu vinuri de cea mai inalta calitate. Recomandarea de astazi, Lapilli Greco di Tufo 2019, este vin realizat dintr-unul dintre cele mai vechi soiuri de struguri din Avellino, adus in zona acum 2000 de ani de catre greci. Notele olfactive ale vinului amintesc de fructe cu samburi precum caise si piersici, dar se simt si tente de pere, migdale si salvie. Gustul pastreaza aromele de fructe bine coapte la care se adauga o mineralitate echilibrata care ofera vinului o prospetime binevenita. Se recomanda degustarea acestui vin la 8-10 grade Celsius, alaturi de carne alba, fructe de mare sau supe de legume.

S-ar putea
să-ți placă
și

Ofertele zilei pe
Unvinpezi.ro Și Vinometru.ro