Skip to main content
cart icon
Nu sunt produse în coș!

LE DUE ARBIE CHIANTI SUPERIORE 2016 Dievole

  • SEC
  • ROSU
  • LINISTIT
  • 750ML
  • 13,5%
  • ITALIA
LE DUE ARBIE CHIANTI SUPERIORE 2016
DESPRE ACEST VIN

Dievole este parte a unei retele de crame apartinand grupului Alejandro Bulgheroni Family Vineyards. Localizat intr-una dintre cele mai promitatoar zone viticole ale Toscanei, acest grup produce anual vinuri de cea mai inalta calitate. Recomandarea noastra de astazi, Le Due Arbie Chianti Superiore 2016, este un vin rosu intens, cu un buchet in care se regasesc note de fructe rosii bine coapte, dar si de violete uscate sau condimente exotice. Gustul imbina perfect taninuri echilibrate si o prospetime excelenta. Va recomandam savurarea acestui vin la 16-18 grade Celsius, alaturi de preparate din carne de vita, vanat sau carne de pasare.

.
Ce spun pasionații despre acest vin
  • A fost o vreme in care Chianti nu insemna mai nimic pentru piata din Romania. Ezita intre o capsunica de margine de drum si un vin “de omleta”. Vremurile s-au schimbat si - fie de vina incalzirea globala, fie alinierea la standarde noi, fie vreo simpla schimbare de concentratie alcoolica - ideea de Chianti nu a mai fost atat de desueta. Avem de-a face cu un vin mai extractiv, mai plin, mai rotund decat ar presupune istoria, cu arome intense (fructe de padure, mure) si mereu. Dar, cu siguranta, un vin bun, de zi cu zi..

    Radu Rizea
    Radu Rizea, Pasionat de vinuri - Data degustării:
  • Un Chianti cat se poate de modern, usor de inteles, savuros si foarte interesant! Aromatic, este construit pe doua axe, una a lemnului, dominanta, definita cu ajutorul unor impresii de frunze uscate, nucsoara, condimente exotice si piele, cealalta a fructului, caracterizata de note de mure, coacaze negre si prune uscate. Atragator prin simplitatea si eleganta de care da dovada, gustul sau este determinat de raportul dintre taninurile coapte, dulci, usor astringente, si aciditatea suculenta, ce aminteste de cea a visinelor amarui. Postgustul armonios si rotund merge pe linia precisa trasata de fruct, reprezentand parca o invitatie pentru o urmatoare gura de vin!

    Valentin Ceafalau
    Valentin Ceafalau, Pasionat de vinuri - Data degustării:
  • Un Chianti bazat pe soiul toscan traditional Sangiovese, la care producatorul a adaugat si putin Merlot, combinatie ce ii confera vinului o nota moderna si ceva mai jucausa. Dupa 12 luni de maturare in baric, Le Due Arbie are un aer proaspat, cu multe fructe rosii, ceva condimente si o textura fina si eleganta. Culoarea este rubiniu deschis, cu o imperceptibila bordura caramizie. Nasul este sobru, cu cirese negre, violete si note minerale, de grafit. Corpul plin, cu o structura solida, are taninuri ferme si atent slefuite, o buna aciditate si alcool impecabil integrat. Gustul e construit pe un nucleu de visine, cirese si prune, in jurul caruia graviteaza note de piper negru si ciocolata amara. Postgustul, lung si fructat, lasa impresii vegetale, de trufe negre de padure. Are nevoie de o aerare de minimum o ora si de un preparat din carne porc sau vita cu sos rosu, ca sa-i tina companie.

    Razvan Avram
    Razvan Avram, Pasionat de vinuri - Data degustării:
PREȚ SPECIAL MEMBRU 65 LEI 80
delivery icon Livrare gratuită membrilor info icon
Despre acest vin

Dievole este parte a unei retele de crame apartinand grupului Alejandro Bulgheroni Family Vineyards. Localizat intr-una dintre cele mai promitatoar zone viticole ale Toscanei, acest grup produce anual vinuri de cea mai inalta calitate. Recomandarea noastra de astazi, Le Due Arbie Chianti Superiore 2016, este un vin rosu intens, cu un buchet in care se regasesc note de fructe rosii bine coapte, dar si de violete uscate sau condimente exotice. Gustul imbina perfect taninuri echilibrate si o prospetime excelenta. Va recomandam savurarea acestui vin la 16-18 grade Celsius, alaturi de preparate din carne de vita, vanat sau carne de pasare.

S-ar putea
să-ți placă
și

Ofertele zilei pe
Unvinpezi.ro Și Vinometru.ro