MARAMA TAMAIOASA ROMANEASCA 2018 Domeniul Coroanei Segarcea
In traditia recenta, Tamaioasa Romaneasca era un soi dedicat exclusiv vinurilor demidulci si dulci, considerandu-se ca zaharurile reziduale contribuie la conservarea aromelor. In incercarile noastre de a descoperi adevaratul potential al soiului, am reusit sa obtinem vinuri seci cu potential mare de invechire, iar Domeniul a lansat prima varianta comerciala de Tamaioasa Romaneasca sec din Romania. Vinul este obtinut din struguri de pe parcele cu densitate si productie mica, Domeniul beneficiind de 16 hectare cu Tamaioasa Romaneasca. Strugurii au trecut printr-un proces de macerare peliculara pentru extragerea aromelor, mustul a fost extras la presiuni mici, apoi a fermentat la 15-18°C. A urmat maturarea pe drojdii fine, cu batonnage periodic. Il caracterizeaza notele clasice de muscat si nuantele fine de caramel.
In traditia recenta, Tamaioasa Romaneasca era un soi dedicat exclusiv vinurilor demidulci si dulci, considerandu-se ca zaharurile reziduale contribuie la conservarea aromelor. In incercarile noastre de a descoperi adevaratul potential al soiului, am reusit sa obtinem vinuri seci cu potential mare de invechire, iar Domeniul a lansat prima varianta comerciala de Tamaioasa Romaneasca sec din Romania. Vinul este obtinut din struguri de pe parcele cu densitate si productie mica, Domeniul beneficiind de 16 hectare cu Tamaioasa Romaneasca. Strugurii au trecut printr-un proces de macerare peliculara pentru extragerea aromelor, mustul a fost extras la presiuni mici, apoi a fermentat la 15-18°C. A urmat maturarea pe drojdii fine, cu batonnage periodic. Il caracterizeaza notele clasice de muscat si nuantele fine de caramel.