Skip to main content
cart icon
Nu sunt produse în coș!

ABSTRACT ROSU 2017 Crama Trantu

  • SEC
  • ROSU
  • LINISTIT
  • 750ML
  • 14,5%
  • ROMANIA
ABSTRACT ROSU 2017
DESPRE ACEST VIN

Recomandarea zilei, Crama Trantu Abstract Rosu, este un vin rosu complex, realizat din soiurile de struguri Cabernet Sauvignon (60%), Merlot (20%) si Feteasca Neagra (20%), fiecare dintre aceste aducandu-si contributia in conturarea personalitatii vinului. Astfel, puternic, aromatic si bine structurat, vinul pastreaza arome olfactive si gustative caracteristice fructelor de padure, dar si fructelor dulci. Se recomanda degustarea vinului la 16-18 grade Celsius, alaturi de preparate culinare diverse, de la branzeturi tip cheddar, bulz sau gorgonzola pana la mancaruri din carne de vita, miel sau vanat.

.
Ce spun pasionații despre acest vin
  • Afiseaza o expresie sobra, serioasa, de vin care nu se incurca cu tertipuri fructate, compensand in schimb cu arome din spectrul condimentelor dulci, precum anason, cuisoare si cacao, cu lejere tente vegetale. Gustul pleaca suculent, cu note de visine amarui ,rodie, coaja de paine si vanilie, dupa care vireaza catre senzatii tonic-condimentate. Taninurile destul de solide isi pun amprenta asupra parcursului gustativ, conferindu-i vinului structura, dar si o textura granulata. Postgustul este caracterizat de o combinatie de senzatii fructate si condimentate si lasa in urma sa un usor damf de fum, foarte interesant.

    Valentin Ceafalau
    Valentin Ceafalau, Pasionat de vinuri - Data degustării:
  • Chiar daca denumirea vinului ma pune in serioasa incurcatura, pentru ca a aplica analize senzoriale asupra unei abstractiuni este o mare problema, trecand peste aceste scupule glumete as zice ca acest Abstract rosu este un vin foarte serios, produs de Crama Trantu din DOC Murfatlar. Este un Cabernet sauvignon, Merlot si Feteasca neagra, 14.5, 2017. Este concentrat si puternic, cu arome complexe, de fructe negre si derivate lemnoase. Poate e un pic cam mult baric pentru unele gusturi mai puritane, insa dedesubt e ceva galgaitor, salbatic, care ma face sa cred ca in blend este si vin care n-a vazut lemnul. (Err, later edit dupa feedbackul de pe instagram: pare-se ca 20% din vin, anume partea de Merlot a fost maturata doar in inox) Oricum, in timp toate acestea s-ar putea impreuna intru mai bine. Frumoasa surpriza, sincer. Cred ca e cel mai bun (in termeni de puncte "generaliste") vin de Murfatlar incercat de mine in ultimii ani.

    George Mitea
    George Mitea, Pasionat de vinuri - Data degustării:
  • Un cupaj dobrogean, din Cabernet Sauvignon, Merlot si Feteasca Neagra, tanar si nelinistit, vinificat intr-un stil "New World", cu o buna astringenta si cu un aport consistent din partea baricului. Culoarea vinului este rosu bordo, stralucitor, iar nasul e exotic, cu condimente, vanilie si o discreta nota de fructe rosii. Corpul suplu are alcool bine evidentiat, taninuri dulci, destul de prezente, o frumoasa aciditate si un mic rest de zahar. Gustul vine cu un mix de coacaze si mure, la care se adauga praf de cacao, scortisoara si lemn dulce. Postgustul e proaspat, cu multe fructe negre, o discreta senzatie dulceaga si o eleganta astringenta. Un vin de gastronomie, care cere un preparat pe baza de carne de vita sau de vanat.

    Razvan Avram
    Razvan Avram, Pasionat de vinuri - Data degustării:
PREȚ SPECIAL MEMBRU 55 LEI 57
delivery icon Livrare gratuită membrilor info icon
Despre acest vin

Recomandarea zilei, Crama Trantu Abstract Rosu, este un vin rosu complex, realizat din soiurile de struguri Cabernet Sauvignon (60%), Merlot (20%) si Feteasca Neagra (20%), fiecare dintre aceste aducandu-si contributia in conturarea personalitatii vinului. Astfel, puternic, aromatic si bine structurat, vinul pastreaza arome olfactive si gustative caracteristice fructelor de padure, dar si fructelor dulci. Se recomanda degustarea vinului la 16-18 grade Celsius, alaturi de preparate culinare diverse, de la branzeturi tip cheddar, bulz sau gorgonzola pana la mancaruri din carne de vita, miel sau vanat.