Skip to main content
cart icon
Nu sunt produse în coș!

BACANTA ROSE BARRIQUE 2017 Crama Girboiu

  • SEC
  • ROZE
  • LINISTIT
  • 750ML
  • 13%
  • ROMANIA
BACANTA ROSE BARRIQUE 2017
DESPRE ACEST VIN

Infiintata in 2005, crama Girboiu se intinde pe o suprafata de 250 de hectare de teren, in comuna Cotesti, Vrancea, o regiune cu o lunga traditie viticola. Recomandarea noastra de astazi, Bacanta Rose Baroque 2017, este un vin rose, un cupaj de Feteasca Neagra, Merlot, Cabernet Sauvignon si Pinot Noir. Intr-o frumoasa culoare corai deschis, vinul cucereste inca de la primele note olfactive de zmeura, capsune, petale de trandafiri si note de vanilie. Gustul se dezvaluie bine conturat, bogat, cu o aciditate crocanta si un final savuros. Se recomanda degustarea acestui vin la 10-12 grade Celsius, alaturi de peste, fructe de mare, carne de pasare, pizza, paste si preparate din legume.

.
Ce spun pasionații despre acest vin
  • In cazul acestui rose, decizia de a-i aplica “tratament” cu lemnul de stejar a fost rasplatita prin faptul ca lemnul de stejar a contribuit la dezvoltarea complexitatii aromatice si structurale a vinului. De foarte multe ori, maturarea in stejar a unui rose este considerata a fi un act curajos, deoarece supraexpunerea vinului la lemn poate duce la trecerea aromelor primare in plan secundar, lucru de nedorit, mai ales in cazul rose-urilor. Aici, pe langa senzatiile de visine, compoturi de fructe de padure si grapefruit roz, “pe fundal” se dezvolta, bine reprezentata, o tenta vanilata. Gustativ, aceasta iese chiar mai tare in evidenta, conferind densitate si contribuind la suculenta vinului. Aciditatea citrica are ecouri pana in postgustul lung, care pe langa tentele tonice, crude, mai expune, pentru diversitate, si niste impresii de condimente si ierburi uscate.

    Valentin Ceafalau
    Valentin Ceafalau, Pasionat de vinuri - Data degustării:
  • Bacanta Rose 2017 este un roze oarecum atipic. Prin culoare, ma trimite cu gandul la o serie de Chiaretto-uri italiene, in timp ce aromele isi ascund izurile fructate la umbra unor tonuri, mai moi si parca mai lenese. Gustul, ne prezinta o aciditate imblanzit de influentele lemnului, iar nuantele ce ies la iveala din spatele acestui mix, poarta in ele trimiteri catre bujor, petale de trandafir si zahar ars.

    Alin Ionita
    Alin Ionita, Pasionat de vinuri - Data degustării:
  • La prima vedere, un rozé baricat ar putea sa-i faca pe amatorii vinurilor clasice de Provence sa ridice o spranceana. Lasand la o parte orice idee preconceputa, nu poti sa nu recunosti in vinul de azi un exemplu de echilibru si eleganta, un caz fericit, in care influenta lemnului este minimala, doar atat cat trebuie pentru a adauga complexitate ansamblului. Avem de-a face cu un cupaj de Feteasca Neagra, Merlot, Cabernet Sauvignon si Pinot Noir, vinificat in rozé si maturat 3 luni in lemn de stejar. Culoarea vinului este roz caramiziu, iar nasul vine cu zmeura, aluzii minerale si note discret vanilate. Corpul este plin si rotund, cu o aciditate bine ticluita si alcool perfect integrat. Gustul aduce capsuni, gutui coapte si grapefruit roz. Postgustul, lung si fructat, lasa impresii de citrice amarui, putin condimentate. Un vin de gastronomie, dar si de stat la povesti, dupa cina.

    Razvan Avram
    Razvan Avram, Pasionat de vinuri - Data degustării:
PREȚ SPECIAL MEMBRU 35 LEI 39
delivery icon Livrare gratuită membrilor info icon
Despre acest vin

Infiintata in 2005, crama Girboiu se intinde pe o suprafata de 250 de hectare de teren, in comuna Cotesti, Vrancea, o regiune cu o lunga traditie viticola. Recomandarea noastra de astazi, Bacanta Rose Baroque 2017, este un vin rose, un cupaj de Feteasca Neagra, Merlot, Cabernet Sauvignon si Pinot Noir. Intr-o frumoasa culoare corai deschis, vinul cucereste inca de la primele note olfactive de zmeura, capsune, petale de trandafiri si note de vanilie. Gustul se dezvaluie bine conturat, bogat, cu o aciditate crocanta si un final savuros. Se recomanda degustarea acestui vin la 10-12 grade Celsius, alaturi de peste, fructe de mare, carne de pasare, pizza, paste si preparate din legume.