Skip to main content
cart icon
Nu sunt produse în coș!

CA'VITTORIA APPASIMENTO ROSSO PUGLIA 2019 Ca'Vittoria

  • SEC
  • ROSU
  • LINISTIT
  • 750ML
  • 14,5%
  • ITALIA
CA'VITTORIA APPASIMENTO ROSSO PUGLIA 2019
DESPRE ACEST VIN

98 pucte Luca Maroni

Ferma Ca’ Vittoria este situata intr-una dintre cele mai ofertante zone viticole din Italia, pe dealurile Conegliano, in inima regiunii Conegliano Valdobbiadene. Aici se produc anual vinuri de cea mai buna calitate, o dovada in acest sens fiind si recomandarea noastra de astazi, Appassimento Rosso Puglia IGT. Realizat din soiurile de struguri Negroamaro, Lambrusco si Merlot, vinul rosu intens cucereste inca de la primele note olfactive de fructe uscate, cum ar fi prune si stafide. Pe palat se continua la fel de aromat, cu tente de ciocolata si condimente. Va recomandam degustarea acestui vin la 18-20 de grade Celsius, alaturi de preparate cu vanat, friptura la gratar sau branzeturi.

.
Ce spun pasionații despre acest vin
  • Un Amarone la jumatate de pret, va tenteaza cumva? Si nu e o oferta speciala, e pur si simplu un Rosso din peninsula Salento (tocul cizmei italice), obtinut prin metoda Appasimento - varianta locala din Puglia. Astfel, la sfarsit de octombrie, ciorchinii sunt taiati, dar nu sunt indepartati de pe butuc, ei fiind lasati sa se deshidrateze si sa-si concentreze aromele, timp de inca doua saptamani, in situ, dupa care sunt culesi si vinificati. “Cà Vittoria” este un cupaj eclectic de Negroamaro, Malvasia Nera si Merlot, maturat 3-4 luni in baric, avand o incredibila complexitate, daca ne gandim la varsta lui, mai mult decat frageda. Culoarea vinului este visiniu inchis, cu bordura purpurie, iar nasul e opulent, cu prune uscate, vanilie si scortisoara. Textura este catifelata, taninurile sunt moi, iar alcoolul (15,5%) e bine integrat in corp. Are un rest de zahar destul de consistent, impecabil echilibrat, insa, de aciditatea vie. Gustul aduce, in prim plan, magiun de prune, visinata si peltea de coacaze negre, la care se adauga, in plan secund, un mix de ciocolata amara, lemn dulce si cuisoare. Postgustul, lung si expresiv, lasa impresii de fructe negre confiate, stafide si smochine. Per ansamblu, un vin extrem de baubil, care se asociaza de minune cu carnea rosie afumata si condimentata.

    Razvan Avram
    Razvan Avram, Pasionat de vinuri - Data degustării:
  • Pare sa fie candidatul perfect la capitolul de popularitate! Structura sa aromatica si gustativa il recomanda unui segment foarte larg de consumatori, de la cei avizati, care nu-i vor refuza explozia fructata, destul de precisa, pana la cei mai mai putini obisnuiti cu vinul, care vor vedea in el un foarte bun motiv de a se apropia de aceasta categorie de bauturi. Este fructat, este intens, nu face rabat de la arome, nu-si ascunde senzatiile dulci! Aromatic, vinul arata cat se poate de clar ca a fost produs din struguri deshidratati, etaland arome intense de dulceata de visine amarui, de prune uscate, de coacaze negre, de ciocolata si lemn dulce, pe un fundal mentolat. Atacul este dulceag, copt, suculent si rotund, cu o aciditate de visine ce echilibreaza tonurile de fructe confiate, dar si cu o componenta alcoolica ce ii confera amplitudine pe final. Postgustul sau intens si lung evolueaza sub auspiciul unor note fructate dulci, dar care vin insotite de o impresie tonica, de ciocolata amaruie.

    Valentin Ceafalau
    Valentin Ceafalau, Pasionat de vinuri - Data degustării:
  • Desi numele si caracteristicile te trimit cu gandul la un Amarone, vinul pe care il destupam astazi nu provine nici din acelasi areal si nici nu are ingredientele ce stau la baza celor ce poarta denumirea mai devreme amintita. Cu toate astea, insusirile sale tradeaza intentia producatorului de a crea un vin dens, generos si amplu. Aromatica sa este una bogata, in ea ingramadindu-se nuante de pruna, vanilie, stafide si cireasa amara. Loviturile taninilor, desi ferme, vin parca printr-o captuseala groasa, lucru ce face ca inclestarea dintre vin si cavitatea bucala sa nu lase in urma victime. Finalul e lung, alunecos si vine insotit de umbre vanilate si ecouri de nuca prajita.

    Alin Ionita
    Alin Ionita, Pasionat de vinuri - Data degustării:
PREȚ SPECIAL MEMBRU 57 LEI 59
delivery icon Livrare gratuită membrilor info icon
Despre acest vin

98 pucte Luca Maroni

Ferma Ca’ Vittoria este situata intr-una dintre cele mai ofertante zone viticole din Italia, pe dealurile Conegliano, in inima regiunii Conegliano Valdobbiadene. Aici se produc anual vinuri de cea mai buna calitate, o dovada in acest sens fiind si recomandarea noastra de astazi, Appassimento Rosso Puglia IGT. Realizat din soiurile de struguri Negroamaro, Lambrusco si Merlot, vinul rosu intens cucereste inca de la primele note olfactive de fructe uscate, cum ar fi prune si stafide. Pe palat se continua la fel de aromat, cu tente de ciocolata si condimente. Va recomandam degustarea acestui vin la 18-20 de grade Celsius, alaturi de preparate cu vanat, friptura la gratar sau branzeturi.

S-ar putea
să-ți placă
și

Ofertele zilei pe
Unvinpezi.ro Și Vinometru.ro