
CAVA PRIMER RESERVA Pere Ventura
- BRUT
- ALB
- SPUMANT
- 750ML
- 11.5%
- SPANIA

Pere Ventura Family Estates a fost fondata de Pere Ventura in 1961. Crama este astazi o afacere de mare succes in Spania, dar nu numai. De acolo vine si recomandarea noastra, Cava Pere Ventura Primer Brut Reserva. Realizat din soiurile de struguri Xarel-lo, Macabeo si Parellada, vinul are o culoare galben verzuie, cu reflexii aurii. Notele olfactive amintesc de citrice, mere verzi si fructe albe coapte. Pe palat, vinul este rafinat, proaspat, cu o aciditate bine conturata. Degustati acest vin la 5-6 grade Celsius, alaturi de aperitive, preparate din peste, fructe de mare sau paste.
.-
Luand aceasta cava pas cu pas, sa incepem prin a spune, pentru amatorii de informatii oenologice, ca in pahar poposeste un cupaj format din 35% Xarel·lo, 35% Parellada, 30% Macabeo (si ca veni vorba, cupajul de Xarel·lo, Parellada si Macabeo e cel clasic pentru cava). Perlajul? Nu foarte abundent, insa destul de fin si, mai ales, persistent. Olfactiv dam peste fructe albe si citrice, foarte bine imbinate, doar uneori o piersica isi iteste capul, iar alteori (rareori) un mar verde. Gustul e plin, „umple gura”, cu aceleasi fructe in prim-plan. O prospetime absolut debordanta, strunjita doar foarte putin de nota de onctuozitate adusa, presupun, de Xarel·lo. Postgustul e destul de lung, cu un zdravan „duca-s-ar pe gat”. Merge si ca starter, merge si alaturi de preparate estivale, merge, cred, oricum.
-
O expresie clasica, traditionala a faimoasei bauturi cu bule, din cele trei soiuri catalane: Xarel-lo , Macabeo si Parellada. Sau mai simplu: cava, de la probabil cel mai respectat producator, care a folosit pentru realizarea asamblajului loturi din cel mai bune vinuri pentru a ajunge la stilul si finetea care au consacrat aceasta casa de vinuri. Ar putea fi bautura oficiala a inceputului de toamna, daca ma intrebati. Spumantul de fata are o perlatie fina si persistenta, ce pune in valoare culoarea aurie si eleganta, iar aromele au un pronuntat caracter "toasty", de coaja de paine prajita. Poate acompania cu succes atat o gustare cu creveti in sos asiatic, cat si un desert cu ciocolata alba.
-
Orice spumant bun (si tanar) castiga un pic in arome pe masura ce sticla se goleste - sigur, atat timp cat respectiva golire nu se intampla prea rapid. Asa a fost si aici, aromele initiale de fructe zemoase si croissant capatand in timp o foarte interesanta completare condimentata. Gustul mi-a placut in ambele ipostaze: efervescent si proaspat cand am scos dopul, echilibrat, usor dulceag si plin de fructe coapte dupa vreo ora. O Cava buna, in mod sigur mai fructata si expresiva decat media, care ar putea converti destui bautori de Prosecco la ceva mai serios. Merita incercata.
Pere Ventura Family Estates a fost fondata de Pere Ventura in 1961. Crama este astazi o afacere de mare succes in Spania, dar nu numai. De acolo vine si recomandarea noastra, Cava Pere Ventura Primer Brut Reserva. Realizat din soiurile de struguri Xarel-lo, Macabeo si Parellada, vinul are o culoare galben verzuie, cu reflexii aurii. Notele olfactive amintesc de citrice, mere verzi si fructe albe coapte. Pe palat, vinul este rafinat, proaspat, cu o aciditate bine conturata. Degustati acest vin la 5-6 grade Celsius, alaturi de aperitive, preparate din peste, fructe de mare sau paste.
Ofertele zilei pe
Unvinpezi.ro Și Vinometru.ro
-
- SEC
- ROSU
- LINISTIT
- 750ML
- 12.5%
-
- SEC
- ROSU
- LINISTIT
- 750ML
- 13,5%
PORTILLO MALBEC 2019 Salentein