Skip to main content
cart icon
Nu sunt produse în coș!

Comandă acum şi ai 10% reducere la urmatoarea comandă!

CONT'UGO 2013 Tenuta Guado al Tasso - Antinori

  • SEC
  • ROSU
  • LINISTIT
  • 750ML
  • 14,5%
  • ITALIA
CONT'UGO 2013
DESPRE ACEST VIN

 93 puncte Wine Spectator, 92 puncte Antonio Galloni

Proprietatea Guado al Tasso se afla la 80 km sud-vest de Florenta si include 300 de hectare de podgorii de vita de vie, grau, orz, dar si maslini. Crama produce anual unele dintre cele mai bune vinuri, o dovada in acest sens fiind si recomandarea de astazi, Cont’Ugo 2013. Vinul cucereste mai intai prin notele olfactive de prune, coacaze, dar si de condimente dulci. Pe palat, vinul se dezvaluie vibrant, lung si bine echilibrat ca arome, pasrandu-se in special tenta fructata. Se recomanda degustarea acestui vin la 16-18 grade Celsius, alaturi de preparate din vita, vanat sau paste cu diverse sosuri.

.
Ce spun pasionații despre acest vin
  • Din Bolgheri nu s-a intamplat pana acum sa ajunga la mine, cel putin, vreun vin care sa nu fie bun, foarte bun, excelent sau peste... Asa ca nu e de mirare ca, atunci cand o familie face vin de vreo sase-sapte sute de ani - inventatori de supertoscane, printre altele - se apuca de facut vin in aceasta regiune, iese ceva memorabil. Poate nu e momentul acum pentru el (decat dupa apus), dar acesta este un vin pe care ar trebui sa-l aiba toata lumea in rezerva, pentru momentul in care e nevoie de ceva bun. Nas super-elegant, cu fructe negre si condimente, gust pe masura, punctat in final de cafea proaspat prajita, spuma de espresso si mieji (alune, nuci si alti samburi lemnosi). Nu o fi fost 2013 un an senzational in vie, dar daca asa arata un vin dintr-un an mediocru, abia astept sa le vad si pe celelalte!

    Radu Rizea
    Radu Rizea, Pasionat de vinuri - Data degustării:
  • Un Merlot “in purezza” cum spun italienii crescut in Toscana, mai exact spre mare, in Bolgheri se va numit automat Supertoscan. Pentru ca este un soi international plantat si vinificat in Toscana. Asa ca asteptati-va sa aveti parte de doua lumi: pe de o parte aromele de pruna, visina si coacaze ale Merlot-ului completate de tuse balsamice, de cirese negre si ierburi uscate specifice Italiei. Plus un baric de calitate, corect dozat si integrat. Evolutia pe palatin este cumva similara imbinand armonios fructul copt si usor picant cu lemnul integrat si aciditatea vioaie, domolita usor de trecerea timpului. Un Merlot echilibrat, versatil, complex, evolutiv, dar in acelasi timp usor de baut si de asociat culinar atat cu preparatele tipice ale zonei din care provine cat si cu chestii din bucataria autohtona sau internationala. Atata timp cat contin ceva carne mai consistenta...

    Dan Micuda
    Dan Micuda, Pasionat de vinuri - Data degustării:
  • Azi putem turna in pahare un Merlot din Bolgheri, produs de celebra Tenuta Guado al Tasso, apartinand si ea la randul ei de binecunoscutul grup Antinori. E un vin dintr-un an mai racoros, maturat 12 luni in baricuri, lucruri care se simt - e bine copt, cu arome intense si gust asijderea, si cu o structura de tanini deloc neglijabila. Taninii astia sunt din fericire mai fini decat ce tinde sa iasa din diverse alte colturi ale Italiei, desi simti ca iti raman pe limba o vreme buna dupa ce vinul s-a dus pe gat in jos. Oricum, tehnic vorbind e foarte bine facut, de la aromele tipice la intensitatea gustativa, textura densa si fina si persistenta mult peste medie. Apoi, pe langa fructul specific Merlot-ului mai vin si niste note usor rustice, foarte discrete, dar binevenite. Baricul e deja bine integrat in ansamblu, si banuiesc ca lucrurile vor sta chiar mai bine peste un an-doi - insa vinul e foarte placut de baut inca de pe acum.

    Sorin Stelian
    Sorin Stelian, Pasionat de vinuri - Data degustării:
PREȚ SPECIAL MEMBRU 115 LEI 125
delivery icon Livrare gratuită membrilor info icon
Despre acest vin

 93 puncte Wine Spectator, 92 puncte Antonio Galloni

Proprietatea Guado al Tasso se afla la 80 km sud-vest de Florenta si include 300 de hectare de podgorii de vita de vie, grau, orz, dar si maslini. Crama produce anual unele dintre cele mai bune vinuri, o dovada in acest sens fiind si recomandarea de astazi, Cont’Ugo 2013. Vinul cucereste mai intai prin notele olfactive de prune, coacaze, dar si de condimente dulci. Pe palat, vinul se dezvaluie vibrant, lung si bine echilibrat ca arome, pasrandu-se in special tenta fructata. Se recomanda degustarea acestui vin la 16-18 grade Celsius, alaturi de preparate din vita, vanat sau paste cu diverse sosuri.

S-ar putea
să-ți placă
și

Ofertele zilei pe
Unvinpezi.ro Și Vinometru.ro