Skip to main content
cart icon
Nu sunt produse în coș!

CUVEE IX 2016 LacertA Winery

  • SEC
  • ROSU
  • LINISTIT
  • 750ML
  • 14.8%
  • ROMANIA
CUVEE IX 2016
DESPRE ACEST VIN

Lacerta Winery a luat nastere in 2003, printr-o investitie serioasa in regiunea Dealu Mare, judetul Buzau. In prezent, investitia, evaluata la peste 8 milioane de euro, cuprinde 82 de hectare de podgorie, o crama moderna si Conacul Dorobantu. Vinurile obtinute aici se aliniaza, prin caracteristici, vinurilor din alte zone viticole renumite, Bordeaux, Saint-Emilion si Toscana, toate fiind situate de-a lungul paralelei 45. Cuvee IX este un cupaj de Cabernet Sauvignon, Merlot, Feteasca Neagra si Shiraz. Bucura privirea cu un rosu intens, stralucitor, iar palatul il alinta cu arome de fructe de padure, visine, coacaze si condimente verzi. Nuante de vanilie, cafea si condimente datorate maturarii in baric isi fac simtita prezenta. Temperatura recomandata de consum este 17-19°C, dupa o decantare de minim 30 de minute. Vinul va complimenta preparatele din vanat, branzeturile foarte aromate si deserturile cu ciocolata.

.
Ce spun pasionații despre acest vin
  • Aromele datorate maturarii in lemn sunt plenare: ciocolata, cafea, vanilie, de toate! Sub aceste elemente de natura moarta misca totusi ceva, fantomatic ca o sirena pe sub valuri. Vedem si stralucirea solzilor sub apa, fructul, inca evident, cu note de mure, afine si cirese negre. Este un vin interesant, chiar agreabil acum, cu promisiuni frumoase. Insa...asa si cu sirenele. Atentie la gramaj, asadar!

    George Mitea
    George Mitea, Pasionat de vinuri - Data degustării:
  • Lacerta a fost mereu genul de crama fidela terroir-ului si conditiilor anului de productie, asa ca fiecare vin nou este o surpriza, greu de evaluat prin comparatie cu anii precedenti. Cuvee IX din 2016 este un vin fidel locului de bastina prin fiecare expresie. Dupa o aerisire de macar o ora - o ora si jumatate, fructul egaleaza si incepe sa depaseasca notele castigate din interactiunea cu lemnul. Gemuri si fructe rosii, in dialog cu ciocolata neagra, cafea si lemn uscat... Per total, un june studios, cu perspective, care are atatea optiuni incat nu stie inca pentru ce cariera sa opteze.

    Radu Rizea
    Radu Rizea, Pasionat de vinuri - Data degustării:
  • M-am intalnit cu vinurile de la Lacerta de multa vreme, acum 13-14 ani, imediat dupa ce vila ce apartinea fostei ferme, semnata de arhitect Ion Mincu, a fost renovata si crama inca nu exista. Am degustat impreuna cu Mihai Banita, “facatorul de vin” si cu colegii apropiati din ADAR, fiecare baric pentru a intelege cum evolueaza vinurile si am facut impreuna cupaje. A fost o onoare pentru mine ca sa primesc cateva sticle pe care scria Cuvee Diana, a fost primul cupaj pe care l-am facut. Dupa acesta au mai urmat, insa prima data e precum prima dragoste. 2016 nu a fost un an extraordinar si asta se simte, a cam plouat, de aceea fructele sunt proaspete si cu aciditate pe masura. Vorbesc despre fructele negre, coacaze, mure, afine si prune. Te imbie insa notele mentolate de eucalipt de la Shiraz si condimentele de la Feteasca, piper cu prune uscate. Cuisoarele si lemul dulce vin de la butoi impreuna cu cafeaua si vanilia. Taninii sunt foarte multi, fermi si copti, echilibrati de prospetimea data de aciditate. VInul debuteaza cu moliciunea Merlot-ului urmata de eleganta si condimentele date de Feteasca Neagra si Shiraz pentru a incheia in forta cu structura si lungimea Cabernet-ului. Un vin ce se poate bea imediat si care poate fi inca pastrat peste 10 ani. Your choice ;) Anytime is good to enjoy!

    Diana Pavelescu
    Diana Pavelescu, Pasionat de vinuri - Data degustării:
PREȚ SPECIAL MEMBRU 89 LEI 92
delivery icon Livrare gratuită membrilor info icon
Despre acest vin

Lacerta Winery a luat nastere in 2003, printr-o investitie serioasa in regiunea Dealu Mare, judetul Buzau. In prezent, investitia, evaluata la peste 8 milioane de euro, cuprinde 82 de hectare de podgorie, o crama moderna si Conacul Dorobantu. Vinurile obtinute aici se aliniaza, prin caracteristici, vinurilor din alte zone viticole renumite, Bordeaux, Saint-Emilion si Toscana, toate fiind situate de-a lungul paralelei 45. Cuvee IX este un cupaj de Cabernet Sauvignon, Merlot, Feteasca Neagra si Shiraz. Bucura privirea cu un rosu intens, stralucitor, iar palatul il alinta cu arome de fructe de padure, visine, coacaze si condimente verzi. Nuante de vanilie, cafea si condimente datorate maturarii in baric isi fac simtita prezenta. Temperatura recomandata de consum este 17-19°C, dupa o decantare de minim 30 de minute. Vinul va complimenta preparatele din vanat, branzeturile foarte aromate si deserturile cu ciocolata.

S-ar putea
să-ți placă
și

Ofertele zilei pe
Unvinpezi.ro Și Vinometru.ro