Skip to main content
cart icon
Nu sunt produse în coș!

CUVEE KOPAR 2013 Gere Winery

  • SEC
  • ROSU
  • LINISTIT
  • 750ML
  • 14%
CUVEE KOPAR 2013
DESPRE ACEST VIN

Istoria Gere Attilla Winery incepe acum 7 generatii si se continua pana astazi, cand proprietatea cuprinde 70 de hectare de teren. O afacere de familie de fapt, Gere Attilla a pus intotdeauna pret atat pe traditii, cat si pe solutiile experimentale, aplicate in tot acest proces de vinificatie. Recomandarea de astazi, Cuvee Kopar 2013 - vinul etalon al cramei - este un cupaj de Cabernet Franc (50%), Merlot (40%) si Cabernet Sauvignon (10%), maturat timp de 16 luni in baricuri de stejar frantuzesc si unguresc. De o eleganta aparte, este un vin sofisticat si fin, cu accent pe fruct. Nasul este vioi, vibrant, fructat si condimentat pe alocuri. Gustul aminteste de fructe de padure, prune bine coapte si cirese negre, toate completate de arome minerale fine. Savurati acest vin la 16-18 grade Celsius, alaturi de preparate din carne rosie, miel la gratar, branzeturi sau ciocolata. Vinul are un bun potential de invechire.

.
Ce spun pasionații despre acest vin
  • Spuneti asta in soapta, sa nu va auda vreun "roman verde", dar Ungaria are destule vinuri excelente. Iar cel de azi, dragii mei, este unul dintre ele. Aromele dau impresia de mugure inca nedesfacut dar deja, pe langa notele fructate si de baric, sugereaza mineralitate si efluvii florale. Gustul continua in aceeasi nota de resort comprimat pe cale sa explodeze: corp atletic, aciditate serioasa, tanini extrem de fini dar inca nu foarte prietenosi si - semn al unui vin exceptional - postgust care parca nu se mai termina, asaltand degustatorul in valuri de arome. Lasati-l la aerat macar cateva ore daca vreti sa il incercati acum si aveti grija sa nu se incalzeasca prea tare. In rest, distractie placuta, si mai ales nu incercati sa il comparati cu vreun "cupaj bordolez" din Dealu Mare - filosofiile de vinificatie sunt foarte diferite.

    Sorin Stelian
    Sorin Stelian, Pasionat de vinuri - Data degustării:
  • Intre noi fie vorba, chestia cea mai socanta e ca avem de-a face cu un vin de 4 ani care parca a fost facut toamna trecuta (ati dedus din asta cam ce potential de invechire are, da?). Adica tanar, vioi, taninii dau astringenta, aromele baricului sunt prezente acolo, in fata, dar nici fructele rosii nu se dau indarat. Ei, si pe deasupra, in toata simfonia asta, corpul nu e nici pe de parte greoi, ba chiar gratios si elegant. Eu l-as trimite, asa cum arata acum, peste niste gratare, dar numai asa, de pofta (ca-i cam bun), pentru ca potentialul e mult peste. Asa ca, daca ma intrebati pe mine, as lua acum o lada, as turna prima sticla peste o ceafa la gratar, dupa care as astepta. Si as destupa o sticla la anul, una peste doi ani... Si tot asa.

    Marius Cristian
    Marius Cristian, Pasionat de vinuri - Data degustării:
  • Vinurile produse de Attila Gere sunt unele din cele mai apreciate vinuri din Ungaria. Una din ispravile acestora a fost o degustare in orb ce a avut loc in Austria in 2004, cand merlot Solis 2000 al acestui producator a devansat celebrul Chateau Petrus. Astazi insa vorbim despre un alt vin din portofoliul producatorului maghiar si anume Kopar Villanyi Cuvee 2013. Este un exemplar complex si interesant. Culoarea sa este intensa, iar nasul este amplu si plin de trimiteri catre cerneala, piele si mure. In gura, descoperim un vin cu structura ferma si elegant trasata, cu o aromatica generoasa, din care se remarca izul de prune. Este inca foarte tanar si promite o evolutie interesanta prin invechire.

    Alin Ionita
    Alin Ionita, Pasionat de vinuri - Data degustării:
PREȚ SPECIAL MEMBRU 115 LEI 125
delivery icon Livrare gratuită membrilor info icon
Despre acest vin

Istoria Gere Attilla Winery incepe acum 7 generatii si se continua pana astazi, cand proprietatea cuprinde 70 de hectare de teren. O afacere de familie de fapt, Gere Attilla a pus intotdeauna pret atat pe traditii, cat si pe solutiile experimentale, aplicate in tot acest proces de vinificatie. Recomandarea de astazi, Cuvee Kopar 2013 - vinul etalon al cramei - este un cupaj de Cabernet Franc (50%), Merlot (40%) si Cabernet Sauvignon (10%), maturat timp de 16 luni in baricuri de stejar frantuzesc si unguresc. De o eleganta aparte, este un vin sofisticat si fin, cu accent pe fruct. Nasul este vioi, vibrant, fructat si condimentat pe alocuri. Gustul aminteste de fructe de padure, prune bine coapte si cirese negre, toate completate de arome minerale fine. Savurati acest vin la 16-18 grade Celsius, alaturi de preparate din carne rosie, miel la gratar, branzeturi sau ciocolata. Vinul are un bun potential de invechire.

S-ar putea
să-ți placă
și

Ofertele zilei pe
Unvinpezi.ro Și Vinometru.ro