Skip to main content
cart icon
Nu sunt produse în coș!

DAGON ESTATE CLEARSTONE Dagon Winery

 • SEC
 • ALB
 • LINISTIT
 • 750ML
 • 13.5%
 • ROMANIA
DAGON ESTATE CLEARSTONE
DESPRE ACEST VIN

Clearstone are o stralucire aurie-smarald, cu parfum caracteristic de soc si flori de camp. Textura este matasoasa iar gustul complex de fructe albe, miere si ierburi staruie mult dupa degustare. Se recomanda in special alaturi de scoici si fructe de mare, precum si peste alb gras sau branza Roquefort.

.
Ce spun pasionații despre acest vin
 • In general nu am asteptari foarte ridicate cand vine vorba de feteasca alba, chiar daca este soi de-al nostru, romanesc. Insa acesta de la Dagon este iesita din comun. Una dintre cele mai tinere crame din Dealu Mare, dar cu cateva parcele cu vie veche, reuseste sa creeze ceva deosebit. Aromatica, intensitatea, concentratia acestui vin surprinde in cel mai bun mod cu putinta. Well done!

  Nicusor Cazan
  Nicusor Cazan, Pasionat de vinuri - Data degustării:
 • Iata o Feteasca Alba impresionanta, cum din pacate am intalnit rar. Sa nu va asteptati totusi la un vin extraordinar de intens ori impetuos. E mai degraba delicata, cu arome complexe, interesante, la intretaierea dintre fructat, mineral si lemn discret, un pic "funky". Gustul a mers si el pe linia delicatetii, fara nimic ostentativ, care sa sara in fata, insa cu mult echilibru si persistenta excelenta. Se exprima tot mai bine dupa deschidere, deci n-ar fi rau sa pastrati ceva si pentru a doua (sau chiar a treia zi). De incercat neaparat; Clearstone e in grupul restrans al Fetestilor Albe cu adevarat bune. Si, in plus, putem constata cu bucurie ca Dealu Mare nu e doar mare, ci si divers - si din punct de vedere al combinatiilor dintre microclimat si sol, dar si al filosofiilor de a face vin.

  Sorin Stelian
  Sorin Stelian, Pasionat de vinuri - Data degustării:
 • Vinul de azi ar trebui sa starneasca curiozitatea oricarui pasionat de Feteasca Alba, fiindca avem de-a face cu o forma ceva mai rara de exprimare a soiului. Strugurii provin din vii vechi, cu productie mica la hectar, e fermentat in lemn, cu drojdii salbatice, intr-o incercare (foarte reusita, dealtfel) de a nu altera caracterul nativ al Fetestii Albe. Rezultatul e un vin de culoarea fagurelui de miere, cu un nas foarte discret, care aduce adieri florale si impresii de tamaie. Corpul este onctuos si "degraba curgator", cu o aciditate moderata dar prezenta la datorie si alcool destul de bine evidentiat. Gustul are o certa finete, fiind organizat in jurul unui nucleu de caise si mere bine coapte, invaluit in senzatii de miere de tei. Postgustul, lung si extrem de echilibrat, lasa note dulci amarui condimentate si aluzii mineral saline. Un vin neobisnuit si memorabil.

  Razvan Avram
  Razvan Avram, Pasionat de vinuri - Data degustării:
PREȚ SPECIAL MEMBRU 85 LEI 95
delivery icon Livrare gratuită membrilor info icon
Despre acest vin

Clearstone are o stralucire aurie-smarald, cu parfum caracteristic de soc si flori de camp. Textura este matasoasa iar gustul complex de fructe albe, miere si ierburi staruie mult dupa degustare. Se recomanda in special alaturi de scoici si fructe de mare, precum si peste alb gras sau branza Roquefort.

S-ar putea
să-ți placă
și

Ofertele zilei pe
Unvinpezi.ro Și Vinometru.ro