Skip to main content
cart icon
Nu sunt produse în coș!

DEHESA LA GRANJA 2013 Alejandro Fernandez - Pesquera

  • SEC
  • ROSU
  • LINISTIT
  • 750ML
  • 14%
  • SPANIA
DEHESA LA GRANJA 2013
DESPRE ACEST VIN

Mai mult de 200 de hectare de vita de vie asigura materia prima pentru crama Grupo Pesquera. Toata aceasta suprafata este cultivata cu Tempranillo, un soi delicat in care Alejandro Fernandez, proprietarul, este expert. Vinurile produse din Tempranillo sunt vinuri care castiga la capitolele complexitate si nuanta, odata cu trecerea timpului, dar care isi pastreaza caracterul original. Dehesa La Granja 2013 este un astfel de exemplu, un motiv de mandrie pe care insusi Alejandro Fernandez il pastreaza in colectia personala. Nasul este intens parfumat, dominat de dude, cirese, vanilie. Pe palat isi fac simtita prezenta fructele negre si florile. Taninurile rotunde se remarca spre final. Se asociaza bine cu mancaruri in care sosul de tomate este un element esential (lasagna, pizza) sau cu preparate condimentate din bucataria mexicana (tacos, nachos, burritos).

.
Ce spun pasionații despre acest vin
  • Comercianti de vinuri din 1975, producatori de vinuri din 1990 - un brand ridicat din multa munca a unei familii (Fernandez Rivera) si din sansa unor critici favorabile (a se citi "ale lui Robert Parker"), pe la mijlocul anilor '80... Este un vin mai degraba pentru wine-geeks, care nu au multe intalniri programate cu vinurile din Castilla-Leon, fie de teama reputatiei nu foarte bune a zonei (care include si areale de mare performanta), fie din cauza unor amintiri neplacute din marele retail. Nu este cazul cu acest vin suculent, bazat pe (sau 100%?) Tempranillo, care ofera tot ce se asteapta de la un vin tinut doi ani prin butoaie si inca un an in sticla, inainte de a i se da drumul prin lume. Nas de fructe negre, gust dominat de fructe de padure rosii, bine punctat de note balsamice, postgust marcat subtil de maturarea in lemn, inca dominat de fruct si bine echilibrat de aciditate. Taninuri practic topite, care fac vinul sa alunece degraba pe gat... Bun. Bun-bun.

    Radu Rizea
    Radu Rizea, Pasionat de vinuri - Data degustării:
  • Alejandro Fernandez este un producator spaniol ce crede cu tarie in potentialul soiului Tempranillo si isi dedica toata atentia obtinerii de vinuri facute din acest soi, nascute in diverse areale viticole. Astazi avem ocazia sa descoperim un exemplar ce provine din Castilia si Leon, un vin temperamental si energic, al carui debut, nuantat cu izuri de fructe precum coacazele si murele, pregateste gura pentru structura catifelata si calda pe care acest spaniol o are. Finalul este unul la fel de rotunjit, in el apar si devin tot mai evidente nuante de vanilie si tutun.

    Alin Ionita
    Alin Ionita, Pasionat de vinuri - Data degustării:
  • Proprietate a legendarului Alejandro Fernandez, maestru al vinurilor din soiul tempranillo, Dehesa la Granja surprinde printr-un mix aromatic foarte bine inchegat. Pe de-o parte avem ciresele si prunele coapte si carnoase, apoi condimentele si stropul de vanilie provenit din lemnul american iar in incheiere, inca discrete, aromele tertiare, un pic de iod, un pic de tamaie, datorate maturarii in sticla. Un tempranillo clasic, foarte bine realizat an dupa an, constant, si foarte versatil la masa.

    Nicusor Cazan
    Nicusor Cazan, Pasionat de vinuri - Data degustării:
PREȚ SPECIAL MEMBRU 55 LEI 65
delivery icon Livrare gratuită membrilor info icon
Despre acest vin

Mai mult de 200 de hectare de vita de vie asigura materia prima pentru crama Grupo Pesquera. Toata aceasta suprafata este cultivata cu Tempranillo, un soi delicat in care Alejandro Fernandez, proprietarul, este expert. Vinurile produse din Tempranillo sunt vinuri care castiga la capitolele complexitate si nuanta, odata cu trecerea timpului, dar care isi pastreaza caracterul original. Dehesa La Granja 2013 este un astfel de exemplu, un motiv de mandrie pe care insusi Alejandro Fernandez il pastreaza in colectia personala. Nasul este intens parfumat, dominat de dude, cirese, vanilie. Pe palat isi fac simtita prezenta fructele negre si florile. Taninurile rotunde se remarca spre final. Se asociaza bine cu mancaruri in care sosul de tomate este un element esential (lasagna, pizza) sau cu preparate condimentate din bucataria mexicana (tacos, nachos, burritos).

S-ar putea
să-ți placă
și

Ofertele zilei pe
Unvinpezi.ro Și Vinometru.ro