Skip to main content
cart icon
Nu sunt produse în coș!

Comandă acum şi ai 10% reducere la urmatoarea comandă!

ENIRA 2016 Bessa Valley

  • SEC
  • ROSU
  • LINISTIT
  • 750ML
  • 14.5%
  • BULGARIA
ENIRA 2016
DESPRE ACEST VIN

Bulgaria este una dintre cele mai vechi regiuni viticole ale lumii, insa de aproximativ 15 ani vinurile produse aici cu ajutorul tehnologiei moderne au urcat in topul celor mai apreciate vinuri pe plan international. Dintre producatorii de vin bulgari, Bessa Valley, impreuna cu brandul sau, Enira, se face, de departe, ramarcat, cunoscand un succes enorm. Astazi ne bucuram de o eticheta deosebita a casei Bessa Valley, un cupaj de Merlot (55%), Syrah (21%), Cabernet Sauvignon (9%) si Petit Verdot (15%), maturat 12 luni in butoaie de stejar frantuzesc. Un vin cu un echilibru impecabil, foarte aromat, care pe palat lasa o senzatie de corpolenta, taninurile rafinate facandu-si simtita prezenta. Este un vin de referinta al cramei Bessa Valley, perfect de baut in urmatoarea decada, avand un excelent potential de invechire.

.
Ce spun pasionații despre acest vin
  • Un vin ca un parfum celebru, un cupaj bordolez cu accente din sudul Rhonului. Strugurii bine copti de Merlot, Syrah, Cabernet Sauvignon si Petit Verdot aflati in vin in procente egale aduc cu ei caldura soarelui, fructe bine coapte de coacaze negre, prune, cirese negre si porumbe insotite de ierburi aromatice mediteraniene precum cimbru, salvie si rozmarin. Condimentele sunt si ele prezente cuisoare, lemn dulce dar mai ales piper rosu si eucalypt. Vinul te invaluie precum o catifea pentru ca apoi sa-si dezvaluie structura ferma cu taninuri bine coapte, multe si rotunde, alcool ridicat de 14% bine echilibrat de fructe. Un vin facut cu mare atentie incepand cu selectia atenta a strugurilor, macerare la rece a boabelor nezdrobite la 10-12 grade Celsius pentru a extrage aromele si culoarea urmata de fermentatia la temperaturi de 24-26 grade Celsius cu drojdii selectionate. Recirculare sau pigeage-ul pentru a extrage tot ce este mai bun in pielita bobului de strugure dupa care macerare la cald 28-30 grade Celsius pentru 10-15 zile in cisterne de beton cu temperatura cotrolata si fermentatie malolactica in aceleasi cisterne sau in butoaie de stejar, urmate de maturarea de 18 luni in butoaie de stejar frantuzesc. Un vin lung si persistent pe care il uiti cu greu, fiindca e precum un parfum “must have”.

    Diana Pavelescu
    Diana Pavelescu, Pasionat de vinuri - Data degustării:
  • Vinul acesta e genul de amic vechi, pe care il vezi rar, dar constant. Greu de zis câte recolte oi fi gustat pana acum, dar cert e ca si 2016 imi confirma constanta si consistenta stilului. Un pic gemos, dar nu cat sa nu se improspateze din cateva minute de aerisit, cu cirese, capsuni si urme de lemn, ceva vanilie, ciocolata cu lapte, ierburi aromate si picanterii. Un vin mai degraba serios, ca arome, dar destul de usor de baut, bun pentru iesirea asta molcoma dintr-o primavara nesfarsita. Pe final, devine chiar un pic vesel, sprinten si amuzant, dar asta banuiesc ca depinde de numarul de prieteni la care imparti sticla. Eu n-am impartit nimic, am pastrat pentru urmatoarele zile...

    Radu Rizea
    Radu Rizea, Pasionat de vinuri - Data degustării:
  • Chiar daca Enira Reserva preia aproape toti laurii cunoscutului producator bulgar, eu am avut mereu o afinitate speciala pentru acest “simplu” Enira. Motivul este simplu; papilele personale il plac. Totusi, varianta 2016 se indreapta intr-o directie care aminteste mai degraba de Reserva. Daca 2015 mi-a atins o coarda sensibila prin afisarea unei texturi foarte suple si a unei prospetimi reconfortante, iata ca acum totul pare injectat cu o doza serioasa de steroizi. Concentratie usor apasatoare a fructului, extractivitate cat cuprinde si un nivel mediu de aciditate, care se lupta putin sa echilibreze balanta pe final. Totusi, vinul devine mai bine inchegat a doua zi dupa deschiderea sticlei, deci v-as recomanda o aerare sustinuta. Pentru stilul al carui exponent se doreste a fi, avem de-a face cu un exemplar foarte bun si sunt convins ca astfel de vinuri au multi adepti.

    Ciprian Haret
    Ciprian Haret, Pasionat de vinuri - Data degustării:
PREȚ SPECIAL MEMBRU 45 LEI 49
delivery icon Livrare gratuită membrilor info icon
Despre acest vin

Bulgaria este una dintre cele mai vechi regiuni viticole ale lumii, insa de aproximativ 15 ani vinurile produse aici cu ajutorul tehnologiei moderne au urcat in topul celor mai apreciate vinuri pe plan international. Dintre producatorii de vin bulgari, Bessa Valley, impreuna cu brandul sau, Enira, se face, de departe, ramarcat, cunoscand un succes enorm. Astazi ne bucuram de o eticheta deosebita a casei Bessa Valley, un cupaj de Merlot (55%), Syrah (21%), Cabernet Sauvignon (9%) si Petit Verdot (15%), maturat 12 luni in butoaie de stejar frantuzesc. Un vin cu un echilibru impecabil, foarte aromat, care pe palat lasa o senzatie de corpolenta, taninurile rafinate facandu-si simtita prezenta. Este un vin de referinta al cramei Bessa Valley, perfect de baut in urmatoarea decada, avand un excelent potential de invechire.

S-ar putea
să-ți placă
și

Ofertele zilei pe
Unvinpezi.ro Și Vinometru.ro