Skip to main content
cart icon
Nu sunt produse în coș!

EREMO SAN QUIRICO 2016 Nativ

  • SEC
  • ROSU
  • LINISTIT
  • 750ML
  • 14,5%
  • ITALIA
EREMO SAN QUIRICO 2016
DESPRE ACEST VIN

99 puncte Luca Maroni

Pe langa podgoriile din Campania, Mario Ercolino, proprietarul Montemajor, a cumparat mai multe vii in sudul Italiei ceea ce a crescut atat productia, cat si calitatea vinurilor realizate. Expunere spectaculoasa, vite de vie vechi cu un potential extraordinar, un terroir complet – nu e de mirare ca vinurile Montemajor sunt astazi recunoscute peste tot in lume pentru finete, structura echilibrata si versatilitate. Recomandarea noastra de astazi, Montemajor Nativ “Eremo San Quirico” Aglianico 2016, este o combinatie fascinanta de arome. Realizat din struguri Aglianico, proveniti din vite vechi de 200 de ani, buchetul vinului aduce in prim plan note de cirese rosii dulci, suc de bere, vanilie, condimente si paine prajita. Dupa un asemenea inceput, aromele de pe palat nu se lasa nici ele mai prejos: intalnim arome de stejar, cafea, ciocolata neagra, menta, grafit, toate completate de ceva accente minerale. Se recomanda servirea acestui vin la 16-18 grade Celsius, alaturi de preparate din miel si carne de vita, gratare, mancaruri cu legume si carne, vanat si branzeturi.

.
Ce spun pasionații despre acest vin
  • Elefantul din incapere este evident punctajul fara indoiala deja anuntat de 99 puncte. Felul in care interpretez situatia este: acesta este un Aglianico din Irpinia Campi Taurasini aproape perfect. Nu pot sa-mi imaginez ce s-ar putea imbunati. Este un melanj de atragatoare arome datorate maturarii in baric si note de fructe negre si rosii zaharisite (din dulceturi, din compot) in combinatie cu un vin de baza foarte reusit, din vii foarte vechi. Impreuna dau un compozit delicios, rotund, care nu oboseste dar care imprima respect, datorita incarcaturi aromarice. Pentru mine e un vin de putine pahare, intinse pe mai multe zile, care cere multa atentie din partea bautorului.

    George Mitea
    George Mitea, Pasionat de vinuri - Data degustării:
  • Fara sa ma pronunt daca o fi bine sau rau, acesta e un Aglianico impins la extrem: o abundenta de arome de ciocolata, textura si culoare extrem de dense, alcool ridicat, zahar rezidual deloc neglijabil (in jur de 16 grame pe litru!). Si totusi nu poti scoate spiritul de Aglianico dintr-un Aglianico, mai ales unul din vie veche de 200 de ani si cultivat pe sol vulcanic, cum e asta. Sigur, e nevoie de aer si rabdare, dar aciditatea incredibila si taninii fini si plini de forta razbat pana la urma la liman, la fel ca fructul proaspat, pielaria si toate aromele bune ale soiului. Avantajele acestui stil extrem sunt ca place foarte usor, ca orice lucru plin de dulceata, dar si ca iti permite sa te joci in multe feluri cu temperatura de servire (e bun chiar si la 5 grade) si timpul de aerare. Mie mi-a placut sa il las sa se oxigeneze indelung, dar stiu sigur ca multi dintre voi vor aprecia aromele pline de vino-ncoa pe care le etaleaza imediat dupa deschiderea sticlei. Pana la urma, in mai multe feluri (nu toate placute pentru mine), acesta e un vin iesit din comun, dintr-un soi remarcabil.

    Sorin Stelian
    Sorin Stelian, Pasionat de vinuri - Data degustării:
  • Vinurile din Aglianico le-am intalnit in mai multe randuri, insa ne-am cunoscut cum se cuvine la concursurile Citta del Vino. Aceasta este o asociatie in care sunt inscrise localitati pe teritoriul carora se cultiva vita de vie, scopul ei fiind promovarea vinurilor locului alaturi de gastronomie si cultura. Vinul este un fel de Barolo al Campaniei, daca Sangiovese seamana cumva cu Lorenzo de Medici, Magnificul, asa inalt cu barbia patrata, subtirel insa bine definit si elegant, Aglianico este cel cu pielea maslinie arsa de soare, putin mai corpolent, insa nu gras, doar foarte bine facut, precum un gladiator. Un vin rubiniu intens cu arome mentolate, eucalipt si salvie, urmate de cirese negre, prune si mure coapte. Lemnul dulce cu piperul si ciocolata neagra apar din spatele fructelor coapte si al soarelui torid adus de rotirea paharului ce contine licoarea magica. Un vin ce te incalzeste cu aromele sale pentru a te aduce cu picioarel pe pamant atunci cand il bei. Aciditatea revigoranta echilibreaza alcoolul mare alaturi de taninii multi si fermi. Un vin carnos si afumat, intens si persistent ce sta minunat alaturi de o pulpa de miel sau niste coaste de berbecut. Un iepure sofisticat asezonat cu niste sosuri ar merge si el, iar branzeturile maturate sunt mereu o optiune daca vreti sa duceti experienta Italiei de sud pana la capat.

    Diana Pavelescu
    Diana Pavelescu, Pasionat de vinuri - Data degustării:
PREȚ SPECIAL MEMBRU 110 LEI 115
delivery icon Livrare gratuită membrilor info icon
Despre acest vin

99 puncte Luca Maroni

Pe langa podgoriile din Campania, Mario Ercolino, proprietarul Montemajor, a cumparat mai multe vii in sudul Italiei ceea ce a crescut atat productia, cat si calitatea vinurilor realizate. Expunere spectaculoasa, vite de vie vechi cu un potential extraordinar, un terroir complet – nu e de mirare ca vinurile Montemajor sunt astazi recunoscute peste tot in lume pentru finete, structura echilibrata si versatilitate. Recomandarea noastra de astazi, Montemajor Nativ “Eremo San Quirico” Aglianico 2016, este o combinatie fascinanta de arome. Realizat din struguri Aglianico, proveniti din vite vechi de 200 de ani, buchetul vinului aduce in prim plan note de cirese rosii dulci, suc de bere, vanilie, condimente si paine prajita. Dupa un asemenea inceput, aromele de pe palat nu se lasa nici ele mai prejos: intalnim arome de stejar, cafea, ciocolata neagra, menta, grafit, toate completate de ceva accente minerale. Se recomanda servirea acestui vin la 16-18 grade Celsius, alaturi de preparate din miel si carne de vita, gratare, mancaruri cu legume si carne, vanat si branzeturi.

S-ar putea
să-ți placă
și

Ofertele zilei pe
Unvinpezi.ro Și Vinometru.ro