
GRAN MAESTRO ROSSO PUGLIA 2019 Gran Maestro
- SEC
- ROSU
- LINISTIT
- 750ML
- 14.5%
- ITALIA

97 puncte Luca Maroni
Fondata in 1908, asadar cu o lunga traditie in lumea vinului italian, Grand Maestro Italiano reprezinta si astazi una dintre cramele simbol al Italiei. De acolo vine si recomandarea noastra, Grand Maestro Rosso Puglia. Rosu intens, vinul aduce in prim plan note olfactive de fructe rosii bine coapte, cu taninuri dulcege, in vreme ce pe palat descoperim arome intense, bogate si catifelate. Degustati acest vin la o temperatura de 16-18 grade Celsius, in diverse combinatii culinare, cum ar fi preparate din carne rosie sau branzeturi maturate.
.-
Azi avem un clasic, burgundy-style, dar din soiuri pure italienesti. Dar cum ne plac rotunjimile, aceste rubensienisme gustative ne-batam de placere cu un cupaj faurit molcom, metoda clasica, dar durabila. Notele de maturare pe drojdii fine nu se lasa asteptate. Avem parte de un concert de fructe negre, de la coacaze la dude, cirese negre si visine, mure si alte nebunii. Fresh, proaspat, cu un corp suplu si un post gust matasos. Delicat, dar totusi prezent, nu foarte amplu dar reprezentativ. Bunut pentru carnuri simple, poate paste rosii si de ce nu branzeturi mai dure. Springrolls?
-
Un “sudist” cu o “dubla personalitate”! In prima faza, ti se arata extrem ofertant aromatic, “colorat”, exotic, prietenos si complex, cu arome din cele mai diverse de la cele de coacaze negre prune confiate si visine amarui pana la tente de ciocolata neagra, tabac si lemn dulce. Insa, dupa o perioada, realizezi ca are o seriozitate aparte, data de combinatia dintre taninurile energice si aciditatea foarte precisa si tonica. Nu are o structura corpolenta, mizand mai mult pe lejeritate si precizie, insa are amplitudine, iar postgustul vibreaza fructat si tonic o buna perioada de timp.
-
Ce rezulta dintr-un cupaj de Sangiovese si Primitivo, obtinut din struguri partial deshidratati dupa cules? Ei bine, un vin complex, puternic si catifelat - trei atribute bine armonizate de catre nonconformistul enolog al cramei Cielo e Terra, Massimo Marin. Avem de-a face cu un vin extrem de tanar si, in acelasi timp, surprinzator de bine finisat, gata de baut inca de pe acum. Culoarea este visinie, opaca, iar nasul, elegant, aduce coacaze negre, condimente dulci si aluzii minerale, de grafit. Corpul este amplu, cu alcool bine evidentiat, taninuri moi si dulci, la care se adauga o aciditate vie. Gustul debuteaza cu fructe negre de padure, visine supracoapte si prune parguite, peste care vin senzatii de ciocolata amara, lemn afumat si vanilie. Postgustul este lung si proaspat, lasand impresii dulci-amarui condimentate. Un vin care se exprima “din prima”, fara a avea nevoie de aerare in decantor.
97 puncte Luca Maroni
Fondata in 1908, asadar cu o lunga traditie in lumea vinului italian, Grand Maestro Italiano reprezinta si astazi una dintre cramele simbol al Italiei. De acolo vine si recomandarea noastra, Grand Maestro Rosso Puglia. Rosu intens, vinul aduce in prim plan note olfactive de fructe rosii bine coapte, cu taninuri dulcege, in vreme ce pe palat descoperim arome intense, bogate si catifelate. Degustati acest vin la o temperatura de 16-18 grade Celsius, in diverse combinatii culinare, cum ar fi preparate din carne rosie sau branzeturi maturate.
Ofertele zilei pe
Unvinpezi.ro Și Vinometru.ro
-
- SEC
- ROZE
- LINISTIT
- 750ML
- 13%
PIGOUDET ROSE PREMIERE 2019 Chateau Pigoudet
-
- SEC
- ROSU
- LINISTIT
- 750ML
- 13,5%
SABAZIO ROSSO DI MONTEPULCIANO 2018 Marchese Antinori