
HAR ROZE 2019 Dagon Winery
- SEC
- ROZE
- LINISTIT
- 750ML
- 13%
- ROMANIA

Se stie deja ca regiunea Dealul Mare este una foarte ofertanta, cu un potential remarcabil pentru domeniul viticol. Tocmai de aceea, specialistii de la Dagon Clan se transforma din cand in cand in mici exploratori, gata sa gaseasca cele mai bune solutii pentru a valorifica acest potential. Dovada? Chiar recomandarea noastra de astazi. Dagon Clan Har 2019 este un interesant cupaj rose de Cabernet si Syrah. Datorita fermentatiei malolactice, procedeu dupa care a fost realizat, vinul are o finete si o eleganta aparte. Acest vin poate fi servit la la 8-10 grade Celsius, alaturi de preparate cu carne alba, peste, fructe de mare, paste, sosuri albe etc.
.-
Daca aromele (flori, fructe rosii) sunt elegante si gratioase, gustul e decis si aproape razboinic. Nu, nu e un rosé „de terasa”, vrea acompaniament, fiindca aciditatea si placuta astringenta cheama in farfurie mancaruri (nu chiar de vita, sa ne intelegem!) discret grasute si, eventual, indelung inabusite. Ori poate niste preparate din carne nu prea dure, sau branzeturi (mai scurt) maturate. Cred ca ati inteles deja: e perfect acolo unde albul e prea nevolnic si rosul prea vanjos.
-
Imaginati-va urmatoarea scena: zi calda de vara, poate chiar torida. Ajungeti acasa seara, poate obositi, poate usor infometati. Aveti o sticla de Har in frigider, rece-rece. Comandati rapid niste sushi. Mancati, beti, va simtiti bine. Cam asa am patit eu acum cateva zile. Rose-ul acesta rotund si catifelat, poate datorita aportului aromatic al shirazului, se potriveste minunat cu bucataria asiatica. Aromele sale nu sunt dintre cele bombastice, ci echilibrate, fresh si tonice. Recomand.
-
Provansalul de astazi, cel putin la culoare dupa cum ne indica producatorul pe contraeticheta, mi se pare un rose mai serios. Mai sobru. Mai corpolent si polifenolic. Probabil strugurii culesi la o maturitate de inceput de septembrie au jucat rolul perfect pentru aranjarea unei licori cu note de fruct alb copt, de la piersici la corcoduse, cirese si fragute. Aciditate potrivita, poat gust mediu, vinul pare lejer si confortabil unei zile insorite.
Se stie deja ca regiunea Dealul Mare este una foarte ofertanta, cu un potential remarcabil pentru domeniul viticol. Tocmai de aceea, specialistii de la Dagon Clan se transforma din cand in cand in mici exploratori, gata sa gaseasca cele mai bune solutii pentru a valorifica acest potential. Dovada? Chiar recomandarea noastra de astazi. Dagon Clan Har 2019 este un interesant cupaj rose de Cabernet si Syrah. Datorita fermentatiei malolactice, procedeu dupa care a fost realizat, vinul are o finete si o eleganta aparte. Acest vin poate fi servit la la 8-10 grade Celsius, alaturi de preparate cu carne alba, peste, fructe de mare, paste, sosuri albe etc.
Ofertele zilei pe
Unvinpezi.ro Și Vinometru.ro
-
- SEC
- ROSU
- LINISTIT
- 750ML
- 13.5%
TERRE NOBILI 2017 De Stefani
-
- BRUT ZERO
- ALB
- SPUMANT
- 750ML
- 12%
CUARTZ BRUT Crama Girboiu