MASSETO 2017 Masseto
98 de puncte James Suckling, 97 de puncte Robert Parker
Domeniul Ornellaia a fost creat in 1981 si este localizat in zona Bolgheri, pe coasta Toscanei. Ornellaia a fost infiintata de catre Marchizul Lodovico Antinori, iar locatia a fost aleasa in mod special in proximitatea Tenutei San Guido, unde se produce emblematicul Super Toscan Sassicaia. Se spune ca Ornellaia a fost replica Marchizului Lodovico Antinori la Sassicaia, produsa de varul sau Nicolo Incisa, si la Solaia, vin creat de fratele sau mai mare Pietro Antinori. Influenta marii si proximitatea dealurilor care ofera refugiu impotriva vanturilor puternice din timpul iernilor reci, creaza un microclimat ce garanteaza conditii perfect de coacere a strugurilor. Brizele dinspre mare tempereaza arsita verii, iar solul variat ajuta soiurile de Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot si Petit Verdot sa atinga calitatea exceptionala care este recunoscuta la nivel international.
Masseto, supranumit Petrus al Italiei, este un vin de colectie, care are toate ingredientele pentru a-i delecta si pe cei mai fini cunoscatori. Este produs din Merlot 100%, in 32.000 de sticle si are culoare rosu inchis, aproape opac. Nasul este complex si elegant, bogat aromatic, cu note de fructe rosii si negre coapte, sublinitate de note delicate de vanilie si cacao. Gustul este dens, bogat, intens, cu taninuri matasoase. Finalul foarte lung pune in evidenta aciditatea revigoranta. Un vin bun de asociat cu preparate din miel, vanat, vita. Pontential de invechire 20-25 ani.
98 de puncte James Suckling, 97 de puncte Robert Parker
Domeniul Ornellaia a fost creat in 1981 si este localizat in zona Bolgheri, pe coasta Toscanei. Ornellaia a fost infiintata de catre Marchizul Lodovico Antinori, iar locatia a fost aleasa in mod special in proximitatea Tenutei San Guido, unde se produce emblematicul Super Toscan Sassicaia. Se spune ca Ornellaia a fost replica Marchizului Lodovico Antinori la Sassicaia, produsa de varul sau Nicolo Incisa, si la Solaia, vin creat de fratele sau mai mare Pietro Antinori. Influenta marii si proximitatea dealurilor care ofera refugiu impotriva vanturilor puternice din timpul iernilor reci, creaza un microclimat ce garanteaza conditii perfect de coacere a strugurilor. Brizele dinspre mare tempereaza arsita verii, iar solul variat ajuta soiurile de Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot si Petit Verdot sa atinga calitatea exceptionala care este recunoscuta la nivel international.
Masseto, supranumit Petrus al Italiei, este un vin de colectie, care are toate ingredientele pentru a-i delecta si pe cei mai fini cunoscatori. Este produs din Merlot 100%, in 32.000 de sticle si are culoare rosu inchis, aproape opac. Nasul este complex si elegant, bogat aromatic, cu note de fructe rosii si negre coapte, sublinitate de note delicate de vanilie si cacao. Gustul este dens, bogat, intens, cu taninuri matasoase. Finalul foarte lung pune in evidenta aciditatea revigoranta. Un vin bun de asociat cu preparate din miel, vanat, vita. Pontential de invechire 20-25 ani.