Skip to main content
cart icon
Nu sunt produse în coș!

SIRENA DUNARII 2013 Vinarte

  • DULCE
  • ALB
  • LINISTIT
  • 375ML
  • 12,5%
  • ROMANIA
SIRENA DUNARII 2013
DESPRE ACEST VIN

Va invitam astazi sa cunoasteti un vin remarcabil, potrivit pentru amatorii de vinuri dulci! Fiind produs si imbuteliat la Crama Stârmina – Vinarte, Sirena Dunarii trece printr-un proces de vinificatie deosebit. Recoltati manual si foarte atent in ladite de plastic, strugurii atacati de mucegaiul nobil Botrytis Cinerea au fost desciorchinati fara sa fie zdrobiti, dupa care s-au presat boabele intregi, mustul rezultat a fost insamantat cu levuri selectionate si a fermentat pentru o perioada in cisterne de mici capacitati cu temperatura controlata automatizat la circa 17 grade C, dupa care a fost finalizata fermentatia in barrique-uri de stejar francez. Dupa desavarsirea fermentatiei alcoolice, vinul a fost innobilat timp de 24 luni in barrique-uri de stejar franceze cu diferite grade de prajire.

Acest vin alb, de un galben auriu stralucitor, are un potential care va va face sa lacrimeze papilele gustative, melanjul aromelor de miere, cafea, fructe confiate combinandu-se cu aciditatea si facand din acest riesling italian un companion desavarsit. Recomandam a fi servit alaturi de foie gras, deserturi sau branzeturi puternic aromate, la o temperatura de 8 - 10 grade C.

Vinul poate fi invechit la sticla pe o perioada de minim 10-15 ani.

.
Ce spun pasionații despre acest vin
  • Un vin dulce de top, creat prin botritizarea boabelor (boabe atinse de mucegai nobil), a carui aciditate promite o viata lunga. Maturat cinci ani (!!!) in butoaie de stejar, a dezvoltat un buchet complex, in care notele de fructe tropicale, miere si flori uscate se impletesc cu cele de vanilie, caramel si lemn uscat. Un vin-spectacol, de savurat pe indelete.

    Radu Rizea
    Radu Rizea, Pasionat de vinuri - Data degustării:
  • Editia din 2013 a acestui legendar vin dulce autohton nu dezamageste deloc. Vine cu arome complexe de nuci, miere, fructe confiate, cacao si condimente orientale si cu un gust vascos, plin de dulceata, dar echilibrat si mai ales foarte fin. Potential de pastrare mai are din belsug, dar nu va abtineti de la a incerca o sticla inca de pe-acum, este deja delicios.

    Sorin Stelian
    Sorin Stelian, Pasionat de vinuri - Data degustării:
  • Sirena Dunarii reprezinta raspunsul pe care Vinarte l-a dat la intrebarea: “Exista vin superpremium dulce romanesc?”. Este tipul de vin care te poate face sa te indragostesti iremediabil de acest stil. Cea de-a treia reprezentare a acestui vin, rezultat al recoltei anului 2013, ramane fara doar si poate in sablonul conturat de recoltele precedente. Astfel, vinul mizeaza pe forta si voluptatea transmisa intregii constructii aromatico-gustative de catre aromele dulci si de zaharul rezidual, dar pe care le echilibreaza cu precizie cu ajutorul unei aciditati suculente. Aromele sale aduc in memoria degustatorului amintirea dulceturilor fine de gutuie, a mierii de salcam si a smochinelor confiate, pigmentate de note de ierburi uscate si coaja de portocala. Gustul este dulce, concentrat si amplu, fara sa fie greoi datorita aciditatii sale de mandarine dulci, cu un postgust lung, cald, aproape solar, cu impresii de ananas confiat si dulceata de nuci verzi.

    Valentin Ceafalau
    Valentin Ceafalau, Pasionat de vinuri - Data degustării:
PREȚ SPECIAL MEMBRU 92 LEI 99
delivery icon Livrare gratuită membrilor info icon
Despre acest vin

Va invitam astazi sa cunoasteti un vin remarcabil, potrivit pentru amatorii de vinuri dulci! Fiind produs si imbuteliat la Crama Stârmina – Vinarte, Sirena Dunarii trece printr-un proces de vinificatie deosebit. Recoltati manual si foarte atent in ladite de plastic, strugurii atacati de mucegaiul nobil Botrytis Cinerea au fost desciorchinati fara sa fie zdrobiti, dupa care s-au presat boabele intregi, mustul rezultat a fost insamantat cu levuri selectionate si a fermentat pentru o perioada in cisterne de mici capacitati cu temperatura controlata automatizat la circa 17 grade C, dupa care a fost finalizata fermentatia in barrique-uri de stejar francez. Dupa desavarsirea fermentatiei alcoolice, vinul a fost innobilat timp de 24 luni in barrique-uri de stejar franceze cu diferite grade de prajire.

Acest vin alb, de un galben auriu stralucitor, are un potential care va va face sa lacrimeze papilele gustative, melanjul aromelor de miere, cafea, fructe confiate combinandu-se cu aciditatea si facand din acest riesling italian un companion desavarsit. Recomandam a fi servit alaturi de foie gras, deserturi sau branzeturi puternic aromate, la o temperatura de 8 - 10 grade C.

Vinul poate fi invechit la sticla pe o perioada de minim 10-15 ani.

S-ar putea
să-ți placă
și

Ofertele zilei pe
Unvinpezi.ro Și Vinometru.ro