Skip to main content
cart icon
Nu sunt produse în coș!

SOLER 2016 De Stefani

  • SEC
  • ROSU
  • LINISTIT
  • 750ML
  • 14%
  • ITALIA
SOLER 2016
DESPRE ACEST VIN

92 puncte James Suckling

“Soler” este un cuvant in dialectul venetian care s-ar traduce prin “hambar” sau “pod”. In trecut, “soler” era locul folosit de catre producatorii de vin pentru a usca mai bine strugurii culesi. Aceasta procedura le dadea un farmec, o aroma si o finete aparte. De aici s-a inspirat De Stefani atunci cand a denumit o serie de vinuri Soler. Vinul de astazi, Soler 2016, este un vin rosu rubiniu, intens la culoare, dar si ca arome, care farmeca mai intai prin tentele de fructe bine coapte, dar si prin notele de violete si condimente. Plin, aromatic si bine structurat, vinul are un buchet complex si taninuri matasosi. Se recomanda savurarea lui la 16-18 grade Celsius, alaturi de paste, salam sau tot felul de preparate cu carne.

In 2015 , vinul a obtinut 91 puncte James Suckling si 96 puncte Luca Maroni

.
Ce spun pasionații despre acest vin
  • Un vin rosu din nordul Italiei, indraznet si intens, care isi deschide “sufletul” (cel aromatic, bineinteles!) destul de repede in fata celui care il degusta. Si o face fara regrete si prejudecati, combinand notele florale de violete, cu cele de fructe negre, dulci, de prune si visine coapte, toate aruncate pe un fundal de ciocolata de alune si vanilie. Gustul pleaca dulceag, copt si usor de inteles, cu o aciditate proaspata de visine si cu taninuri energice si joviale. Cu toate ca vinul este destul de bine inchegat, el emana un aer lejer, ce poate crea “dependenta” si o stare de relaxare. Finalul decurge firesc, in aceeasi tenta fructata, suculenta, pigmentata de niste tente de condimente.

    Valentin Ceafalau
    Valentin Ceafalau, Pasionat de vinuri - Data degustării:
  • Un vin modern, complex si bine inchegat, obtinut dintr-o combinatie eclectica de soiuri (Merlot, Cabernet Sauvignon, Carmenere, Refosco si Marzemino), care face o trimitere directa catre un Amarone, dar are un caracter mult mai vesel si ingenuu. Culoarea este visiniu deschis, stralucitor, iar nasul aduce fructe negre, lemn dulce, pulbere de cacao si de grafit. Corpul e masiv, cu taninuri fine si bine finisate, alcool impecabil integrat si un sensibil rest de zahar, bine compensat de catre aciditate. Gustul reuneste un mix de prune afumate, coacaze negre, mure si un pumn de condimente (scortisoara, nucsoara, menta). Postgustul e lung, intens, cu fructe confiate, visine supracoapte si smochine uscate, dulci. Dupa deschidere o sa-i prinda bine 1-2 ore de oxigenare in decantor, dar si o asociere culinara cu un cotlet de berbecut sau cu o vita cu sos de piper.

    Razvan Avram
    Razvan Avram, Pasionat de vinuri - Data degustării:
  • Avem ocazia sa incercam astazi un cupaj Italian serios si alambicat. Va avertizez insa ca, rezultatul acestei experiente este dependent de starea degustatorului mai mult decat in alte cazuri. De ce? Pentru ca stilul vinului nu e pentru cei ce cauta un vinisor lejer. Poveste lui scrisa folosind ingrediente multe (Merlot, Cabernet Sauvignon, Refosco, Carmenere si Marzemino) are un stil apasat si greu. Aromatica zaboveste cu miscari lente in zona curmalelor si a ciocolatei negre si se imbujoreza cu trimiteri catre mure si prune uscate. Senzatia e una catifelata, dar dozarea aromelor si consistenta lor nu il fac sa para mai calm, ci doar o idee mai imblanzit.

    Alin Ionita
    Alin Ionita, Pasionat de vinuri - Data degustării:
PREȚ SPECIAL MEMBRU 70 LEI 95
delivery icon Livrare gratuită membrilor info icon
Despre acest vin

92 puncte James Suckling

“Soler” este un cuvant in dialectul venetian care s-ar traduce prin “hambar” sau “pod”. In trecut, “soler” era locul folosit de catre producatorii de vin pentru a usca mai bine strugurii culesi. Aceasta procedura le dadea un farmec, o aroma si o finete aparte. De aici s-a inspirat De Stefani atunci cand a denumit o serie de vinuri Soler. Vinul de astazi, Soler 2016, este un vin rosu rubiniu, intens la culoare, dar si ca arome, care farmeca mai intai prin tentele de fructe bine coapte, dar si prin notele de violete si condimente. Plin, aromatic si bine structurat, vinul are un buchet complex si taninuri matasosi. Se recomanda savurarea lui la 16-18 grade Celsius, alaturi de paste, salam sau tot felul de preparate cu carne.

In 2015 , vinul a obtinut 91 puncte James Suckling si 96 puncte Luca Maroni

S-ar putea
să-ți placă
și

Ofertele zilei pe
Unvinpezi.ro Și Vinometru.ro