Skip to main content
cart icon
Nu sunt produse în coș!

THE FEDERALIST ZINFANDEL 2016 Federalist Vineyards

  • SEC
  • ROSU
  • LINISTIT
  • 750ML
  • 14,5%
  • SUA
THE FEDERALIST ZINFANDEL 2016
DESPRE ACEST VIN

Vinurile The Federalist sunt un manifest impotriva vinificatiei monotone, fiecare vin pastrand ceva din spiritul rebel al poporului american. Recomandarea de astazi, The Federalist Zinfandel Bourbon Barrel 2016, continua traditia unica americana de maturare in butoaie de bourbon arse. Realizat din struguri Zinfandel, vinul imbina note olfactive de fum, vanilie, mirodenii, cirese negre si cola cu arome de fructe si condimente. Finalul catifelat si lung da o si mai mare savoare vinului care ar trebui savurat la 15-18 grade Celsius, alaturi de preparate consistente, din carne de miel, vita sau pasare.

.
Ce spun pasionații despre acest vin
  • Acest vin ar trebui sa fie in "bucket list-ul" oricarui iubitor, fiind un vin-experienta, care te transforma si iti schimba perspectiva, inntocmai ca un film western de calitate. Asadar, acest Zinfandel din California, reuseste aproape perfect sa ascunda calibrul alcoolic de 14.5% si un mic rest de zahar in spatele unor falduri dense de arome, ca o draperie de catifea, care acapareaza iremediabil papilele. De la coacaze si mure la magiun cu nuci prajite, de la cappuccino pe final la lichior de cassis, spectrul aromatic e bine conturat si greu de confundat. Culoarea violacee inchisa ascunde insa si o aciditate inalta, care impreuna cu o temperatura mai joasa de servire, si un pic de aerisire, il face mai usor de abordat. Asociati langa el friptura preferata, ori un serial de Netflix neaparat cu peisaje din desert.

    Mihai Oprea
    Mihai Oprea, Pasionat de vinuri - Data degustării:
  • Vezi pe eticheta „Aged in Boubon Barrels for 6 months”. Intorci sticla si afli de pe contraeticheta ca, inainte de astea 6 luni, a mai existat un an de maturare in baricuri. Asa ca te pregatesti pentru un vin zdravan, care-ti da „cu scandura peste nas”. Si, cand colo, gasesti in pahar un vin simpatic si jovial, care seamana, din destule puncte de vedere (culoare, corp, chiar prospetime) cu o Babeasca bine facuta. Da, e lemn din belsug (ar fi culmea sa nu se simta!), dar vinul ramane proaspat si, in ciuda celor 14,5% alcool, degrab’ baubil (ceea ce-i un pic pacat, fiindca are destule nuante ce ar merita aprofundate). Asa ca nu va pot recomanda decat sa-l analizati cu grija si, mai ales, repetat.

    Marius Cristian
    Marius Cristian, Pasionat de vinuri - Data degustării:
  • Fie ca vine din sudul Italiei sau din US un Primitivo (aka Zinfandel pentru vorbitorii de limba engleza) trebuie sa fie fructat. In cazul exemplarelor de peste ocean partea cu fructat trebuie dublata de un corp rotund, matasos, cremos pe alocuri care sa nu deranjeze papilele decat cu un strop de taninuri bine coapte in final,menite sa dea o adiere de sobrietate unui vin dealtfel decadent, hedonist, usor de baut si de inteles in stil pur American. Sarabanda fructelor rosii in diferite declinatii de coacere si preparare danseaza olfactiv si gustativ in vinul de fata, incadrata fiind de note vanilate si de ciocolata cu lapte. Aciditatea este acolo, daca o vreti mai pregnanta coborati temperatura cu cateva grade, dar vinul este bine echilibrat si la 17-18. Un exemplar exponential pentru stilul direct, sincer, no-nonsense al scolii americane de gandire si vinificare.

    Dan Micuda
    Dan Micuda, Pasionat de vinuri - Data degustării:
PREȚ SPECIAL MEMBRU 99 LEI 109
delivery icon Livrare gratuită membrilor info icon
Despre acest vin

Vinurile The Federalist sunt un manifest impotriva vinificatiei monotone, fiecare vin pastrand ceva din spiritul rebel al poporului american. Recomandarea de astazi, The Federalist Zinfandel Bourbon Barrel 2016, continua traditia unica americana de maturare in butoaie de bourbon arse. Realizat din struguri Zinfandel, vinul imbina note olfactive de fum, vanilie, mirodenii, cirese negre si cola cu arome de fructe si condimente. Finalul catifelat si lung da o si mai mare savoare vinului care ar trebui savurat la 15-18 grade Celsius, alaturi de preparate consistente, din carne de miel, vita sau pasare.

S-ar putea
să-ți placă
și

Ofertele zilei pe
Unvinpezi.ro Și Vinometru.ro