
DAIMA ROSE 2019 Crama Trantu
- DEMISEC
- ROZE
- LINISTIT
- 750ML
- 12,5%
- ROMANIA

Inca din 1999 Crama Trantu produce vinuri de exceptie, care descopera caracterul strugurilor si terroir-ului special al podgoriei Murfatlar. Ion Trantu, proprietarul cramei si oenolog recunoscut, a investit atat in tehnologie, cat si in echipa, iar rezultatele nu au intarziat sa apara. Vinul de astazi, Daima Syrah Rose 2019, este un vin cu note olfactive de fructe rosii, zmeura si mure, in vreme ce gustul se dezvaluie dulceag si catifelat, continuand aromele fructate. Se recomanda degustarea acestui vin la 8-12 grade, alaturi de branzeturi ceva mai sofisticate, preparate din rata sau miel, mancaruri mediteraneene si peste.
.-
Rose din Syrah, Daima de la Crama Trantu se prezinta intr-o sticla cu o forma mai neobisnuita, cum sta si bine unui rose. Culoarea este placuta, un rose foaie de ceapa. Aromatic propune capsune, cirese si un iz usor vegetal. Gustativ descoperim un usor rest de zahar, deloc surprinzator fiind catalogat demisec, care-l plaseaza intr-un registru popular, nepretentios insa realizat cu suficienta finete cat sa se plaseze in zona superioara a speciei "demisec".
-
Daca cuvantul swahilian ‘Daima’ spune non-stop, inseamna ca rose-ul de azi s-ar preta la un tratament mai des. Cel putin vis-a-vis de anotimp, vibratia zilei, distantare, etc.. Fragute si fruct proaspat pe nas, prospetime si atitudine tonica. Imi spune creveti, pizza, salate si paste, profil mediteraneean. Culoare frumoasa ce atrage priviri la orice terasa, dar sa fie servit cu reagge in boxe si relaxare-n difuzoare. Totusi, rece in pahare. 8-9 grade.
-
Un roze din inima Dobrogei, obtinut din Syrah, un soi caruia ii prieste de minune clima calda a zonei. Daima e un vin cu o certa finete, care face subtile trimiteri catre etericele rozeuri provensale, fara a se indeparta, insa, de un stil de vinificare mai degraba democratic. Culoarea este roz "foita de ceapa", ce reflexii de carmin, iar nasul e discret, cu fructe rosii de padure, coaja de mandarine si aluzii minerale. Corpul amplu, cu o textura catifelata, e frumos imbracat intr-un consistent rest de zahar si bine echilibrat de o aciditate vie. Gustul, sincer si direct, aduce cirese de mai, grapefruit roz si lime. Postgustul lung, dulce amarui, lasa impresii de citrice bine coapte si zmeura. Un vin de discutie "la terasa", usor de descifrat, dar si de baut cu prietenii.
Inca din 1999 Crama Trantu produce vinuri de exceptie, care descopera caracterul strugurilor si terroir-ului special al podgoriei Murfatlar. Ion Trantu, proprietarul cramei si oenolog recunoscut, a investit atat in tehnologie, cat si in echipa, iar rezultatele nu au intarziat sa apara. Vinul de astazi, Daima Syrah Rose 2019, este un vin cu note olfactive de fructe rosii, zmeura si mure, in vreme ce gustul se dezvaluie dulceag si catifelat, continuand aromele fructate. Se recomanda degustarea acestui vin la 8-12 grade, alaturi de branzeturi ceva mai sofisticate, preparate din rata sau miel, mancaruri mediteraneene si peste.
Ofertele zilei pe
Unvinpezi.ro Și Vinometru.ro
-
- SEC
- ALB
- LINISTIT
- 750ML
- 13,5%
-
- SEC
- ROZE
- LINISTIT
- 750ML
- 13%
CUVEE ALEXIS 2019 Crama Avincis