Skip to main content
cart icon
Nu sunt produse în coș!

VALDOBBIADENE PROSECCO MILLESIMATO EXTRA DRY 2019 Ca’ di Rajo

  • EXTRA SEC
  • ALB
  • SPUMANT
  • 750ML
  • 11%
  • ITALIA
VALDOBBIADENE PROSECCO MILLESIMATO EXTRA DRY 2019
DESPRE ACEST VIN

Crama Ca’ di Rajo este localizata in Conegliano Valdobbiadene, o zona celebra pentru productia unor Prosecco de o calitate superioara. Ca’ di Rajo pune mare pret pe traditiile si istoria locului, venind totodata si cu tehnologie moderna pentru producerea vinului. Poate tocmai aceasta imbinare perfecta dintre vechi si nou este secretul cramei. Recomandarea de astazi, Valdobbiadene Prosecco Superiore Millesimato Extra Dry DOCG 2019 - Ca' di Rajo, este un vin realizat 100% din struguri Glera. Intens si complex in arome, buchetul vinului dezvaluie note de flori acacia, mere, lamai si grapefruit. Gustul pastreaza notele fructate, cucerind totodata si prin armonia si prospetimea lui. Se recomanda degustarea acestui vin la 6-8 grade Celsius, ca aperitiv sau alaturi de paste, cartofi prajiti si branzeturi, stridii, creveti sau trufe.

.
Ce spun pasionații despre acest vin
  • DOCG pe sticla de Prosecco e o garantie a calitatii, semnul ca vine din acea mica zona delimitata in 2009 aflata intre Conegliano si Valdobbiadene. Strugurii se numesc Glera acum, insa inainte de 2009 se numeau Prosecco. Tot atunci am baut si vinuri linistite din acest soi care mergea perfect cu risotto. Pentru a-si proteja produsul cu numele de prosecco legislatia s-a schimbat in 2009 odata cu delimitarea zonelor de DOC si DOCG, pentru a nu permite producerea de prosecco altundeva decat in aceasta zona situata intre Friuli Venezia Giulia si Veneto. Crama Ca di Raja cu o suprafata de 85 de ha este printre cele care foloseste Bellusera, un sistem de sustinere de traditional, un fel de pergola condusa in forma de plasa. Daca o privesti de sus seamana cu plasa unei porti de fotbal si este folosita pentru randamete mai mari la hectar. Vinul pe care il am in pahar este de pe o parcela care a produs 13 tone/ha, un randament mic pentru soiul Glera, care poate ajunge pana la 25 de tone, insa conditionat de cerintele denumirii de origine controlate si garantate. Un vin proaspat cu perlaj fin, elegant cu arome tipice de mere verzi, pomelo si flori de salcam. Un vin ce a fermetat a doua oara lent in cisterna isobarica si in gust are cateva nuante de aluat de paine, dominate de mere verzi si grapefruit. Un vin racoritor si elegant, exact ce astepti de la un prosecco cu un zahar rezidual pe care nu il simti datorita echilibrului, insa care, servit ca aperitiv te binedispune si iti da energia necesara la finalul unei zile calduroase de vara.

    Diana Pavelescu
    Diana Pavelescu, Pasionat de vinuri - Data degustării:
  • Un Prosecco care poate fi adaugat cu usurinta in “kitul de lupta impotriva caniculei”, alaturi de ochelari de soare si palarie, si care poate fi folosit atat pentru hidratare, cat mai ales pentru o petrecere cat mai relaxanta a timpului liber. Afiseaza mai toate atuurile care au consacrat regiunea: este floral-fructat, mineral, placut, intens si racoritor, cu un perlaj fin, precis si persistent. Aromatic, etaleaza note de mere rosii si pere coapte, insotite de tonuri citrice de grapefruit si lamaie verde, cu lejere tente florale. Datorita perlajului bine reprezentat, gustul citric-fructat capata dimensiune si amplitudine, fara insa sa devina complicat. Postgustul lung si intens pastreaza in el senzatii floral-fructate, dar si o tenta usor salina.

    Valentin Ceafalau
    Valentin Ceafalau, Pasionat de vinuri - Data degustării:
  • Cu efervescenta si jovialitatea specifica vinurilor de acest gen, acest spumant prietenos ne dezleaga limbile si incanta simturile deopotriva. Amesteca parfumuri discrete de pomelo si flori de camp si devine involburat si energic atunci cand perlatie lui densa face cunostinta cu papilele noastre gustative ramanand insa, prin aromatica liniara si discreta, un vin estival, ce se bea cu foarte mare lejeritate.

    Alin Ionita
    Alin Ionita, Pasionat de vinuri - Data degustării:
PREȚ SPECIAL MEMBRU 47 LEI 49
delivery icon Livrare gratuită membrilor info icon
Despre acest vin

Crama Ca’ di Rajo este localizata in Conegliano Valdobbiadene, o zona celebra pentru productia unor Prosecco de o calitate superioara. Ca’ di Rajo pune mare pret pe traditiile si istoria locului, venind totodata si cu tehnologie moderna pentru producerea vinului. Poate tocmai aceasta imbinare perfecta dintre vechi si nou este secretul cramei. Recomandarea de astazi, Valdobbiadene Prosecco Superiore Millesimato Extra Dry DOCG 2019 - Ca' di Rajo, este un vin realizat 100% din struguri Glera. Intens si complex in arome, buchetul vinului dezvaluie note de flori acacia, mere, lamai si grapefruit. Gustul pastreaza notele fructate, cucerind totodata si prin armonia si prospetimea lui. Se recomanda degustarea acestui vin la 6-8 grade Celsius, ca aperitiv sau alaturi de paste, cartofi prajiti si branzeturi, stridii, creveti sau trufe.

S-ar putea
să-ți placă
și

Ofertele zilei pe
Unvinpezi.ro Și Vinometru.ro