Skip to main content
cart icon
Nu sunt produse în coș!

PETIT HELENA 2018 Crama Girboiu

  • SEC
  • ALB
  • LINISTIT
  • 750ML
  • 13.5%
  • ROMANIA
PETIT HELENA 2018
DESPRE ACEST VIN

Medalie de aur - Berliner Wein Trophy 2020

Podgoriile Crama Girboiu se afla in comuna Cotesti, o regiune care ofera conditii climatice si un sol bogat in minerale favorabile cultivarii de vita de vie. Inceputa in 2005, aceasta afacere de familie a crescut treptat, producand astazi vinuri de o calitate superioara. Petit Helena 2018 este un astfel de exemplu, un cupaj de Chardonnay (30%), Chardonnay Barrique (30%) si Sarba (40%). Alaturi de mineralitatea specifica vinurilor din zona Cotesti, vinul se evidentiaza si prin aromele de vanilie, scortisoara si cuisoare, la care se adauga insa si ceva note exotice surprinzatoare, dar cu atat mai placute. Astfel, veti regasi tente de ananas, fructul pasiunii, papaia, lime, pere, dar si de petale de trandafir, arome specifice soiului Sarba. Se recomanda degustarea acestui vin la 10-12 grade Celsius, in combinatie cu diverse preparate culinare, cum ar fi fructe de mare, peste la gratar, pui, paste sau risotto cu legume.

.
Ce spun pasionații despre acest vin
  • Un blend unic, o reala surpriza acest vin majoritar din chardonnay, dintre care o parte baricat, si sarba. Culoare deschisa, foarte deschisa, cu tente aurii verzui. Aromele sunt tonice, intense, citrice si fructe exotice, ce anticipeaza cremozitatea gustului. Gust dominat de chardonnay, in special partea sa baricata, la care se adauga dulceata sarbei. Petite Helena are un caracter distinct, echilibru si lungime, atribute ce il pozitioneaza in sferele inalte ale vinului vrancean.

    Nicusor Cazan
    Nicusor Cazan, Pasionat de vinuri - Data degustării:
  • Sa fie clar de la bun inceput: numele e teribil de bine ales. Fiindca avem de-a face cu un cupaj gratios, delicat si jucaus, in care aromele florale si fructate (am zis deja delicate, da?) sunt perfect puse in valoare de prospetimea data de aciditatea optima. Cu inocenta e mai greu (are totusi 13,5% vol. alcool, dar care-s foarte bine integrate). Si daca mai adaug si onctuozitatea specifica Chardonnay-ului, plus notele fine imprimate de baric, cred ca am conturat suficient un vin optim pentru o deschidere eleganta de masa, dar care n-are musai nevoie de mancare pentru a ne inviora ziua si a ne impinge la discutii cu prietenii.

    Marius Cristian
    Marius Cristian, Pasionat de vinuri - Data degustării:
  • Petit Helena a celor de la Crama Girboiu este un nou cupaj foarte interesant, in componenta caruia intra Chardonnay baricat, Chardonnay nebaricat si Sarba. Olfactiv, am fost intampinat de mix "parfumat", cu subtile aluzii lemnoase, flori albe, mere coapte, coaja de para si pepene galben. La nivel gustativ, atacul initial este dominat de o corpolenta sustinuta, directa, care te loveste fara mila in moalele papilelor; din fericire, tranzitia in zona de mijloc este foarte bine gandita, iar exemplarul nostru vireaza cu succes catre un final proaspat si tonic, in care notele citrice zemoase au ultimul cuvant. Daca se mentine aceasta linie si pe viitor, Petit Helena are o sansa destul de mare de a intra in panoplia vinurilor albe serioase, produse pe iubitele noastre plaiuri mioritice.

    Ciprian Haret
    Ciprian Haret, Pasionat de vinuri - Data degustării:
PREȚ SPECIAL MEMBRU 75 LEI 99
delivery icon Livrare gratuită membrilor info icon
Despre acest vin

Medalie de aur - Berliner Wein Trophy 2020

Podgoriile Crama Girboiu se afla in comuna Cotesti, o regiune care ofera conditii climatice si un sol bogat in minerale favorabile cultivarii de vita de vie. Inceputa in 2005, aceasta afacere de familie a crescut treptat, producand astazi vinuri de o calitate superioara. Petit Helena 2018 este un astfel de exemplu, un cupaj de Chardonnay (30%), Chardonnay Barrique (30%) si Sarba (40%). Alaturi de mineralitatea specifica vinurilor din zona Cotesti, vinul se evidentiaza si prin aromele de vanilie, scortisoara si cuisoare, la care se adauga insa si ceva note exotice surprinzatoare, dar cu atat mai placute. Astfel, veti regasi tente de ananas, fructul pasiunii, papaia, lime, pere, dar si de petale de trandafir, arome specifice soiului Sarba. Se recomanda degustarea acestui vin la 10-12 grade Celsius, in combinatie cu diverse preparate culinare, cum ar fi fructe de mare, peste la gratar, pui, paste sau risotto cu legume.

S-ar putea
să-ți placă
și

Ofertele zilei pe
Unvinpezi.ro Și Vinometru.ro