Skip to main content
cart icon
Nu sunt produse în coș!

PRINCE MATEI 2013 Domeniile Prince Matei

  • SEC
  • ROSU
  • LINISTIT
  • 750ML
  • 14,5%
  • ROMANIA
PRINCE MATEI 2013
DESPRE ACEST VIN

Iconic-ul Prince Matei este cel mai cunoscut Merlot romanesc. Forta, dar si eleganta acestui Merlot amintesc de personalitatea marelui voievod Matei Basarab, al carui nume il poarta, acest „Mecena” al culturii si ortodoxiei de care se leaga folosirea pentru prima data a limbii romane in viata oficiala, civila si religioasa.

Editia 2013 Prince Matei invaluie paharul intr-o mantie de culoare rosu-rubiniu, cu reflexii violet. Buchetul este complex, scotand la iveala note de fructe de padure, piper negru, ciocolata, cafea si vanilie. Palatul este sec, intens, corpolent, cu taninuri moi si astringenta delicata si un postgust prelung. Temperatura ideala de servire este de 18 ºC si va recomandam sa il serviti alaturi de preparate din carne rosie, vanat cu sosuri, preparate din bucataria romaneasca sau branzeturi invechite, cu aroma intensa.

.
Ce spun pasionații despre acest vin
  • Un Merlot romanesc care a ramas in topul preferintelor mele, chiar daca proprietarul brandului nu mai este Vinarte ci Domeniile Prince Matei. Avem de-a face cu un vin tanar, in plina vigoare, cu un potential de invechire de minim 4-5 ani. Culoarea este visiniu inchis, iar nasul e sobru, cu piele tabacita, violete si note minerale, de grafit. Corpul vinului este suplu si elegant, cu taninuri ferme si o buna aciditate. Gustul aduce cirese negre, visine supracoapte, vanilie si ciocolata amara. Postgustul este lung, proaspat, cu atingeri delicate de lemn condimentat si o eleganta astringenta. Recomand oxigenarea vinului timp de 2 ore in sticla si inca 20-30 de minute in decantor si servirea lui alaturi de niste coaste de berbecut la cuptor.

    Razvan Avram
    Razvan Avram, Pasionat de vinuri - Data degustării:
  • Dupa cum era de asteptat, Matei 2013 este abia la inceputul vietii sale. Inca foarte incapatanat in a-si etala toate atuurile, compact si cu o structura neiertatoare. Fructul bine copt sta inca in umbra zidului structural dar, cu siguranta, in cativa ani va prelua fraiele si se va exprima in voie cand vinul va atinge momentul optim de consum. Nu va sfiiti sa il decantati cateva ore bune inainte de a-l devora. Potential destul de bun si cred ca asteptarea va da rezultate dintre cele mai pozitive. Pentru cei mai rabdatori dintre voi, bineinteles.

    Ciprian Haret
    Ciprian Haret, Pasionat de vinuri - Data degustării:
  • Am un profund respect pentru aceasta longeviva eticheta, care a dat probabil cea mai frumoasa verticala de de Merlot din Romania; nici nu imi mai aduc aminte care a fost cel mai vechi degustat, dar cu siguranta saunt mai mult de 15 ani de recolta din aceasta serie. Acesta de fata din 2013 , este cel mai ”nou” pus pe piata, ceea ce spune multe despre potentialul de pastrare. Este un Merlot perfect pentru o toamna blanda si interminabila, care vine sa completeze diminetile reci si serile calde cu arome ce aduc aminte de gustul reavan al prunelor tarzii ramase in gradini la sfarsitul toamnei. Taninii si robustetea se simt din plin, cu o aciditate domoala ca o inserare de octombrie, si un final usor astringent si intepator, ce aduce a ghimbir si coaja verde de nuca. L-as potrivi alaturi de ciuperci de sezon la cuptor, cu branza iute si bacon crocant.

    Mihai Oprea
    Mihai Oprea, Pasionat de vinuri - Data degustării:
PREȚ SPECIAL MEMBRU 85 LEI 90
delivery icon Livrare gratuită membrilor info icon
Despre acest vin

Iconic-ul Prince Matei este cel mai cunoscut Merlot romanesc. Forta, dar si eleganta acestui Merlot amintesc de personalitatea marelui voievod Matei Basarab, al carui nume il poarta, acest „Mecena” al culturii si ortodoxiei de care se leaga folosirea pentru prima data a limbii romane in viata oficiala, civila si religioasa.

Editia 2013 Prince Matei invaluie paharul intr-o mantie de culoare rosu-rubiniu, cu reflexii violet. Buchetul este complex, scotand la iveala note de fructe de padure, piper negru, ciocolata, cafea si vanilie. Palatul este sec, intens, corpolent, cu taninuri moi si astringenta delicata si un postgust prelung. Temperatura ideala de servire este de 18 ºC si va recomandam sa il serviti alaturi de preparate din carne rosie, vanat cu sosuri, preparate din bucataria romaneasca sau branzeturi invechite, cu aroma intensa.

S-ar putea
să-ți placă
și

Ofertele zilei pe
Unvinpezi.ro Și Vinometru.ro