Skip to main content
cart icon
Nu sunt produse în coș!

QUATTRONOTTI NEGROAMARO APPASSIMENTO PUGLIA 2018 Montemajor

  • SEC
  • ROSU
  • LINISTIT
  • 750ML
  • 14.5%
  • ITALIA
QUATTRONOTTI NEGROAMARO APPASSIMENTO PUGLIA 2018
DESPRE ACEST VIN

 97 puncte Luca Maroni

Celebrul oenolog Mario Ercolino si sotia sa sunt proprietarii cramei Montemajor, crama ale carei vinuri sunt recunoscute astazi peste tot in lume pentru finete, eleganta, o structura bine echilibrata si pentru puritatea fructului. De aici vine si recomandarea noastra, Montemajor ”Quattronotti” Negroamaro Appassimento. Proaspat, rosu rubiniu inchis, vinul este realizat din struguri Negroamaro recoltati in patru nopti. Olfactiv, vinul dezvaluie note de mure, prune coapte, cirese negre, dar si de condimente, in vreme ce pe palat se remarca arome ceva mai dulci de afine, zmeura, cirese negre, gem de mure si prune uscate. Aromele gustative se continua cu o aciditate bine echilibrata, dar si cu arome de lemn dulce si piper alb. Va recomandam degustarea acestui vin la 15-18 grade Celsius, alaturi de aperitive, preparate din vitel, miel sau iepure, pizza cu diverse sosuri si branzeturi.

.
Ce spun pasionații despre acest vin
  • Povestea lui Quattronotti Negroamaro Appassimento este una foarte interesanta: strugurii sunt culesi noaptea pentru a pastra prospetimea, sunt lasati la uscat (metoda appassimento) iar apoi vinificati. Soiul, Negroamaro, celebru in Puglia, cunoscut pentru vinurile sale rustice si foarte închise la culoare. Dar, vinul nostru este mai degraba ca o invitatie in cămara bunicii sau mai bine zis "la stanza della nonna" unde gasim toate bunataturile puse la păstrat. Descoperim prune uscate , gem de visine, note de fum si vanilie, si ce e cel mai interesabt la aceat vin este faptul ca este savuros. Te imbie sa-l bei din momentul in care l-ai mirosit prima data. Este totusi un vin cu o consistenta medie, iar finalul ramane usor dulceag. Delicios si vioi, merita incercat chiar daca poate gandul nostru merge inca spre vinurile usoare de vara.

    Marina Samoila
    Marina Samoila, Pasionat de vinuri - Data degustării:
  • Un negroamaro tipic tocului italienesc, cu arome intense, usor explozive chiar, de fructe negre coapte, condimente si un strop de vanilie. Gustul este rotund si catifelat, cu note similare nasului, de fructe coapte, dulci. Montemajor isi face treaba din nou cand vine vorba de vinuri bune si usor de baut.

    Nicusor Cazan
    Nicusor Cazan, Pasionat de vinuri - Data degustării:
  • Exista ceva special in vinurile din sudul Italiei care reuseste sa “vibreze” coarda sensibila a unui numar foarte mare de consumatori, chiar si pe a celor intransigenti la “farmecele” exploziv fructate. Acest Negroamaro iti livreaza exact ceea ce te-ai astepta de la un vin sudist si parca si ceva in plus, cu toate fructele rosii supra-coapte si confiate, gemurile si ciocolatele prinse intr-un manunchi mare si prietenos. Insa, chiar daca pare ca “supraliciteaza” (poate chiar o face!), vinul se exprima cu stil, cu eleganta, insotind tentele fructate cu impresii de piele tabacita, condimente exotice, nuci prajite si lemn dulce. Gustul confirma impresia lasata de miros si merge pe aceeasi strategie, a impactului direct si cat mai in forta. “Rafalele” fructate sunt echilibrate de o aciditate foarte vie si prezenta, dar si de niste taninuri ferme ce confera gustului un plus de volum si o textura catifelata. Postgustul este lung, placut si fructat, cu o “tenta” solara, ce aminteste degustatorului de locul de bastina al vinului, dar si de faptul ca trebuie sa il consume bine racit.

    Valentin Ceafalau
    Valentin Ceafalau, Pasionat de vinuri - Data degustării:
PREȚ SPECIAL MEMBRU 57 LEI 59
delivery icon Livrare gratuită membrilor info icon
Despre acest vin

 97 puncte Luca Maroni

Celebrul oenolog Mario Ercolino si sotia sa sunt proprietarii cramei Montemajor, crama ale carei vinuri sunt recunoscute astazi peste tot in lume pentru finete, eleganta, o structura bine echilibrata si pentru puritatea fructului. De aici vine si recomandarea noastra, Montemajor ”Quattronotti” Negroamaro Appassimento. Proaspat, rosu rubiniu inchis, vinul este realizat din struguri Negroamaro recoltati in patru nopti. Olfactiv, vinul dezvaluie note de mure, prune coapte, cirese negre, dar si de condimente, in vreme ce pe palat se remarca arome ceva mai dulci de afine, zmeura, cirese negre, gem de mure si prune uscate. Aromele gustative se continua cu o aciditate bine echilibrata, dar si cu arome de lemn dulce si piper alb. Va recomandam degustarea acestui vin la 15-18 grade Celsius, alaturi de aperitive, preparate din vitel, miel sau iepure, pizza cu diverse sosuri si branzeturi.

S-ar putea
să-ți placă
și

Ofertele zilei pe
Unvinpezi.ro Și Vinometru.ro