Skip to main content
cart icon
Nu sunt produse în coș!

Ai TRANSPORT GRATUIT până luni la 09:00 dimineața pe unvinpezi.ro, club.unvinpezi.ro și vinometru.ro. Comandă vinuri bune!

motionmailapp.com

QUATTRONOTTI NEGROAMARO APPASSIMENTO PUGLIA 2020 - Montemajor

  • SEC
  • ROSU
  • LINISTIT
  • 750ML
  • 14.5%
  • ITALIA
QUATTRONOTTI NEGROAMARO APPASSIMENTO PUGLIA 2020 - Montemajor
DESPRE ACEST VIN

 98 puncte Luca Maroni

Celebrul oenolog Mario Ercolino si sotia sa sunt proprietarii cramei Montemajor, crama ale carei vinuri sunt recunoscute astazi peste tot in lume pentru finete, eleganta, o structura bine echilibrata si pentru puritatea fructului. De aici vine si recomandarea noastra, Montemajor ”Quattronotti” Negroamaro Appassimento. Proaspat, rosu rubiniu inchis, vinul este realizat din struguri Negroamaro recoltati in patru nopti. Olfactiv, vinul dezvaluie note de mure, prune coapte, cirese negre, dar si de condimente, in vreme ce pe palat se remarca arome ceva mai dulci de afine, zmeura, cirese negre, gem de mure si prune uscate. Aromele gustative se continua cu o aciditate bine echilibrata, dar si cu arome de lemn dulce si piper alb. Va recomandam degustarea acestui vin la 15-18 grade Celsius, alaturi de aperitive, preparate din vitel, miel sau iepure, pizza cu diverse sosuri si branzeturi.

.
Ce spun pasionații despre acest vin
  • Daca sunteti pe la munte sau aveti bafta de o seara mai racoroasa, asta ar fi vinul rosu de incercat in aceasta vara. Are densitatea si dulceata unui vin traditional din sudul Italiei, dar nu excesiv, si in nici un caz covarsitor. Aromele dominante, de prune, mure si capsuni, sunt inca proaspete, cu urme prea vagi de arome secundare sau tertiare (condimente, respectiv piele) cat sa fie luate in considerare. Gustul oglindeste bine partea olfactiva, cu un mic plus de condimente. Tare bun de impartit cu prietenii, dar parca mai potrivit de pastrat cativa (macar 3-5) ani prin pivnita.

    Radu Rizea
    Radu Rizea, Pasionat de vinuri - Data degustării:
  • Un vin in care caracterul migadalat specific soiul Negroamaro (sic) este echilibrat in mod competent de efluviile concentrate de fruct negru copt. De la impresiile olfactive pana la senzatiile gustative, fructul opulent, cremos, in declinatii de gemuri si dulceturi, domina evolutia vinului. Finalul este mediu, in aceeasi paradigma a fructului, cu un puseu de orgoliu taninos. Un exemplar exponential pentru stilul vinurilor solare din sudul Italiei, care satisface si impaca multe gusturi autohtone.

    Dan Micuda
    Dan Micuda, Pasionat de vinuri - Data degustării:
  • Un vin rosu care te uimeste, din cel putin trei motive. Mai intai, e perfect echilibrat si gata de baut, chiar daca a trecut mai putin de un an de la recoltarea strugurilor. Apoi, chiar daca e un vin din sudul extrem al italiei (Puglia), e obtinut prin tehnica "appassimento", specifica regiunii nordice Veneto. Nu in ultimul rand, e un vin monovarietal din Negroamaro - soi care in Puglia, regiunea lui nativa, se regaseste, de cele mai multe ori, doar in cupaje. Dar, dincolo de orice analiza, avem de-a face cu un vin proaspat, "foarte asezat", cu o textura compacta si cu note aromatice intense de coacaze, mure si cirese negre. Are un rest de zahar bine compensat de aciditatea vie si lasa, in postgust, placute senzatii dulci-amarui, condimentate. Un vin memorabil, care merita toata atentia pasionatilor de "vinuri altfel".

    Razvan Avram
    Razvan Avram, Pasionat de vinuri - Data degustării:
PREȚ SPECIAL MEMBRU 63 LEI 65
delivery icon Livrare gratuită membrilor info icon
Despre acest vin

 98 puncte Luca Maroni

Celebrul oenolog Mario Ercolino si sotia sa sunt proprietarii cramei Montemajor, crama ale carei vinuri sunt recunoscute astazi peste tot in lume pentru finete, eleganta, o structura bine echilibrata si pentru puritatea fructului. De aici vine si recomandarea noastra, Montemajor ”Quattronotti” Negroamaro Appassimento. Proaspat, rosu rubiniu inchis, vinul este realizat din struguri Negroamaro recoltati in patru nopti. Olfactiv, vinul dezvaluie note de mure, prune coapte, cirese negre, dar si de condimente, in vreme ce pe palat se remarca arome ceva mai dulci de afine, zmeura, cirese negre, gem de mure si prune uscate. Aromele gustative se continua cu o aciditate bine echilibrata, dar si cu arome de lemn dulce si piper alb. Va recomandam degustarea acestui vin la 15-18 grade Celsius, alaturi de aperitive, preparate din vitel, miel sau iepure, pizza cu diverse sosuri si branzeturi.

S-ar putea
să-ți placă
și

Ofertele zilei pe
Unvinpezi.ro Și Vinometru.ro