SCAIA CORVINA 2018 Tenuta Sant'Antonio
Odata cu Scaia, Tenuta Sant’Antonio scrie o noua pagina a istoriei vinului din Veneto. Cand cele doua DOC-uri istorice, Soave si Valpolicella, au inceput sa dea semne de oboseala, fratii Castagnedi au hotarat sa sparga tiparele, creand o gama de vinuri tinere, proaspete, de mare complexitate aromatica, care sa se bea cu o placere rara. I-au spus Scaia, adica ”aschie de piatra” in dialectul locului, pentru a omagia pamantul din care se nasc aceste vinuri unice, surprinzatoare.
Olfactiv, suntem intampinati de note de trandafiri rosii si panselute, cirese, visine, prune, regnglote verzi, fructe de padure - mure, coacaze rosii, coacaze negre si zmeura. Gustul este echilibrat, fructat si proaspat; arome intense si corp mediu, in ciuda tineretii vinului. Este recomandat a se degusta alaturi de peste, risotto cu carnat, supa de fasole, paste, carne rosie, carnati, carne alba, branzeturi maturate.
Odata cu Scaia, Tenuta Sant’Antonio scrie o noua pagina a istoriei vinului din Veneto. Cand cele doua DOC-uri istorice, Soave si Valpolicella, au inceput sa dea semne de oboseala, fratii Castagnedi au hotarat sa sparga tiparele, creand o gama de vinuri tinere, proaspete, de mare complexitate aromatica, care sa se bea cu o placere rara. I-au spus Scaia, adica ”aschie de piatra” in dialectul locului, pentru a omagia pamantul din care se nasc aceste vinuri unice, surprinzatoare.
Olfactiv, suntem intampinati de note de trandafiri rosii si panselute, cirese, visine, prune, regnglote verzi, fructe de padure - mure, coacaze rosii, coacaze negre si zmeura. Gustul este echilibrat, fructat si proaspat; arome intense si corp mediu, in ciuda tineretii vinului. Este recomandat a se degusta alaturi de peste, risotto cu carnat, supa de fasole, paste, carne rosie, carnati, carne alba, branzeturi maturate.