Skip to main content
Nu sunt produse in cos!

✅ Vezi recomandarile expertilor pentru Paste

🐰 Vezi toate vinurile la oferta!

Vinuri recomandate pentru preparatele traditionale de Paste

Vinuri recomandate pentru preparatele traditionale de Paste

15.04.2024

Au inceput deja pregatirile pentru Sarbatorile de Paste, iar in ceea ce priveste meniul lucrurile sunt foarte simple. De pe masa de sarbatoare nu vor lipsi ouale rosii, drobul, friptura de miel, cozonacul sau pasca. Pentru ca misiunea meniului de Paste sa fie un real succes, vezi mai jos cateva vinuri recomandate pentru preparatele traditionale de Paste.

Ce vinuri sa asezi pe masa de Paste?

Vinurile pe care le alegem in aceasta perioada trebuie sa complimenteze gustul preparatelor, sa le puna in valoare si, nu in ultimul rand, sa creeze buna dispozitie. Asadar, alege vinurile potrivite mancarurilor din meniu, dar nu uita nici de preferintele invitatilor tai.

"Unul dintre principiile asocierii mancarii cu vinul este "asocierea in concordanta". In primul rand, aromele si gusturile din vin ar trebui sa se regaseasca si in preparat. De exemplu, la drobul de miel, un preparat cu o componenta vegetala semnificativa, dar cremos si condimentat, am putea asocia un vin alb, cu o corpolenta medie, lejer baricat. Un Chardonnay, poate chiar o Feteasca Regala. Cand asociem carnea de miel, ar trebui sa tinem cont si de modul de preparare al acesteia. Cotletele de berbecut facute medium stau bine in compania vinurilor rosii mai lejere, precum Pinot Noir, in timp ce friptura din pulpa face fata unui Cabernet Sauvignon.

Daca vorbim de miel la cuptor gatit mai mult timp, putem sa mizam pe o Feteasca Neagra sau un Primitivo. Succesul unei cine reusite poate sa stea si in placerea descoperirii! A unui vin nou, a unui gust nou, a unei combinatii de gusturi. Asa ca incurajez pe oricine isi doreste sa experimenteze cu spumante, cu vinuri dulci, cu vinuri roze, albe sau rosii, deopotriva." 

Acestea sunt recomandarile lui Valentin Ceafalau, unul dintre expertii parteneri Unvinpezi.ro si parte din echipa de degustatori romani care a devenit campioana mondiala la cea de-a XI-a editie a „Campionatului Mondial de Degustare in Orb” - octombrie 2023.

Vinurile recomandate pentru aperitiv: drobul de miel si ouale rosii

Ouale rosii, drobul de miel, branzetuile, verdeturile cer vinuri proaspete si savuroase. Vinurile albe seci sau demiseci pot fi o varianta foarte buna pentru ca ele scot in evidenta cel mai bine gustul aperitivelor de Paste.

Poti alege de pe Unvinpezi.ro: Dealu' Negru by Jelna Sauvignon Blanc 2023, un vin alb generos, bine structurat, detinatorul titlului de Top Wine of the Year la Authentic World Taste 2024. O alta varianta ar fi Projekt CH 2022 de la Familia Darabont, un Chardonnay elegant si complex, cu note de fructe albe, flori de vara si vanilie.



Citeste si articolul "Cum asociem vinul cu branzeturile? 10 recomandari de la Razvan Avram, expert Unvinpezi.ro"

Vinurile recomandate pentru friptura de miel


Friptura de miel merge perfect cu vinul rosu, asta stim deja. Carnea de miel fiind ceva mai grasa, avem nevoie de un vin rosu sec, mai dens, cu arome complexe, care sa complimenteze gustul carnii de miel gatita de Paste cu tot felul de mirodenii si plante aromatice.

Poti alege Cantus Primus Feteasca Neagra 2019 de la Vitis Metamorfosis, un vin rosu sec, cu arome intense de fructe rosii si gem din prune si cirese, ale carui note secundare amintesc de condimente dulci. O alta varianta potrivita pentru friptura de miel este Uniq de la Vinarte, un cupaj rosu din Cabernet Sauvignon, Merlot si Negru de Dragasani.



Citeste si articolul "Consumul de vin roze creste in lunile de primavara-vara cu aproximativ 40%"

Vinuri recomandate pentru desert: pasca si cozonac

Traditionala pasca sau celelalte deserturi pe care le punem pe masa de Paste cer vinuri spumante cu note exuberante, usor dulcege sau vinuri roze proaspete, cu arome fructate.

O alegere excelenta pentru pasca, cozonac, panettone sau tort ar fi Cava Ventura Primer Rose Extra Dry de la Pere Ventura, un spumant elegant si spectaculos cu note de fructe de padure, capsuni si dulceata. Un alt vin de pus pe lista ta este Migala Cuvee 25 Rosu 2019 de la crama DeMatei.



De Paste, te bucuri de vinuri bune, la preturi exceptionale!
Prinde ofertele la peste 300 etichete alese de expertii nostri in vin si o selectie rafinata de spirtoase. Ai pana la 35% discount + extra 10% si livrare gratuita la orice comanda, daca esti membru in Club. Daca inca nu esti, acum e un moment foarte bun sa intri in Club si sa iti alegi pachetul preferat cu 4 sticle de vin premium cadou.

Ne dorim ca experienta ta alaturi de noi sa fie una lipsita de dificultati. Daca insa ceva nu functioneaza sau ai vreo recomandare pentru noi, iti stam la dispozitie.
P.S.: 🍷 Don`t drink and type...