Skip to main content
cart icon
Nu sunt produse în coș!

FLOR DE VETUS 2017 Vetus

  • SEC
  • ROSU
  • LINISTIT
  • 750ML
  • 14.5%
  • SPANIA
FLOR DE VETUS 2017
DESPRE ACEST VIN

90 puncte Robert Parker, 91 puncte Guia Penin

Crama Vetus a fost fondata in 2003, iar vinurile sale au reprezentat mereu caracteristicile zonei Toro, o regiune viticola binecunoscuta in Spania. Cele 20 hectare de vita de vie ale domeniului Vetus dau mereu vinuri de o calitate inalta, asa cum este si cazul vinului de astazi, Flor de Vetus 2017. Realizat 100% din struguri Tinta de Toro, vinul rosu inchis cucereste inca de la primele arome de cirese negre. Pe palat, descoperim un vin bine structurat si echilibrat, cu un postgust rafinat. Va recomandam degustarea acestui vin la 16-17 grade Celsius, in diverse combinatii culinare, cum ar fi preparate din carne de pui, branzeturi maturate, carne rosie la gratar, friptura de miel sau prosciutto.

.
Ce spun pasionații despre acest vin
  • Olfactiv ne intampina arome delicate de fructe rosii, mai proaspete si mai bine coapte, sustinute pe flancuri de condimentele lemnului (care lemn, ma grabesc sa spun de pe acum, se multumeste sa sprijine, nu vrea deloc sa fie primadona). Gustul e proaspat si rotund, corpul mai curand lejer, iar astringenta si aciditatea sunt perfect balansate de o onctuozitate ce trimite vinul mai curand in categoria celor „moi”. Asa ca porcul si rata (ba chiar si vita) pot fi bine condimentate, asta nu le va impiedica sa se inteleaga perfect cu vinul din pahar. Care vin pare el usor, are „duca-s-ar pe gat”, dar are si 14,5% alcool, altminteri extrem de bine mascat. Daca va conversati cu el asa, pur si simplu, fara mancare, o cam faceti pe propria raspundere, Sa nu ziceti ca nu v-am spus!

    Marius Cristian
    Marius Cristian, Pasionat de vinuri - Data degustării:
  • Un vin din soiul Tempranillo, de la o crama mica, cu doar 20 de hectare de vita-de-vie, situata in regiunea Toro din nord-vestul Spaniei. “Flor de Vetus” isi justifica pe deplin numele, vinul avand o paleta aromatica predominant florala, cu frumoase insertii minerale, asemenea unui Barbaresco piemontez. Culoarea este visinie, cu bordura purpurie, iar nasul, foarte expresiv, aduce violete, tabac si impresii de pamant reavan. Corpul este amplu, cu taninuri ferme, o aciditate intensa si alcool bine evidentiat. Gustul se deschide cu cirese negre, prune afumate si vanilie, la care se adauga, dupa o ora de oxigenare in decantor, senzatii de ciocolata amara si piper alb. Postgustul este lung, proaspat, cu o avalansa de fructe rosii, condimente exotice si lemn dulce. Un vin foarte usor de inteles, care se exprima direct, fara ascunzisuri. Are un bun potential de invechire, de cel putin 6-8 ani.
    Razvan Avram
    Razvan Avram, Pasionat de vinuri - Data degustării:
  • Bodegas Vetus este plasata aproape de localitatea Toro, din Castilla y Leon, in centrul denumirii de origine, care la randul ei e din ce in ce mai bine situata in "topul" podgoriilor spaniole. Vinul este 100% Tinta de Toro, care este denumirea locala a mai cunoscutului Tempranillo. A fost maturat 9 luni in baric si la proba paharului se prezinta modern in exprimare. Tuse de lemn, fruct la putere, prune si mure, usoare note lactice si picanterii, corpolenta peste medie, impetuos, tanini usor uscati initial care se rotunjesc in timp si se armonizeaza cu finalul fructat. Vinul nu pare filtrat, asa ca o jumatate de ora intr-un decantor nu o sa strice.

    George Mitea
    George Mitea, Pasionat de vinuri - Data degustării:
PREȚ SPECIAL MEMBRU 55 LEI 59
delivery icon Livrare gratuită membrilor info icon
Despre acest vin

90 puncte Robert Parker, 91 puncte Guia Penin

Crama Vetus a fost fondata in 2003, iar vinurile sale au reprezentat mereu caracteristicile zonei Toro, o regiune viticola binecunoscuta in Spania. Cele 20 hectare de vita de vie ale domeniului Vetus dau mereu vinuri de o calitate inalta, asa cum este si cazul vinului de astazi, Flor de Vetus 2017. Realizat 100% din struguri Tinta de Toro, vinul rosu inchis cucereste inca de la primele arome de cirese negre. Pe palat, descoperim un vin bine structurat si echilibrat, cu un postgust rafinat. Va recomandam degustarea acestui vin la 16-17 grade Celsius, in diverse combinatii culinare, cum ar fi preparate din carne de pui, branzeturi maturate, carne rosie la gratar, friptura de miel sau prosciutto.

S-ar putea
să-ți placă
și

Ofertele zilei pe
Unvinpezi.ro Și Vinometru.ro