Skip to main content
cart icon
Nu sunt produse în coș!

Comandă acum şi ai 10% reducere la urmatoarea comandă!

CAPITEL SAN ROCCO VALPOLICELLA RIPASSO 2016 Tedeschi

  • SEC
  • ROSU
  • LINISTIT
  • 750ML
  • 14,5%
  • ITALIA
CAPITEL SAN ROCCO VALPOLICELLA RIPASSO 2016
DESPRE ACEST VIN

93 puncte James Suckling90 puncte Robert Parker90 puncte Wine Spectator

Familia Tedeschi are o lunga istorie in industria vinului, mizand intotdeauna pe caracteristicile si bogatiile zonei Valpolicella. Prin traditie, inovatie si cunoasterea perfecta a regiunii, in timp au reusit sa cladeasca un brand respectat care produce anual vinuri elegante, complexe si de o calitate superioara. Recomandarea noastra de astazi, Capitel San Rocco – Valpolicella Ripasso DOC Superiore, este un mix interesant de 30% Corvina, 30% Corvinone, 30% Rondinella, 10% Rossignola, Oseleta, Negrara si Dindarella. Amplu, bogat in arome, vinul cucereste de la primele note olfactive de cirese, zmeura si coacaze rosii, in vreme ce gustul continua tentele fructate, dezvaluindu-se echilibrat si bine structurat. Se recomanda degustarea acestui vin la 14-16 grade Celsius, alaturi de preparate din carne rosie, vanat sau branzeturi diverse.

.
Ce spun pasionații despre acest vin
  • Un Ripasso asa cum ti-l inchipui, daca iti plac vinurile din Valpolicella. Rotund, integrat, cu un corp atletic, desi alunecos si matasos cat sa-l vizualizezi mai degraba ca fiind suplu. Arome complexe, etajate si specifice, de la notele balsamice la camfor / eucalipt / mentol, ba chiar ceva cola si vanilie, dar cu un centru puternic de gemuri si nuci scoase din marmelada. Și gustul aminteste de cola, oarecum, dar doar printre tonurile puternice de prune uscate, dulceata de coacaze si fructe negre proaspete. Tanar, debordand de prospetime, dar frumos integrat, puternic si cu restul traditional de zahar aproape insesizabil. Frumos, dom'ne, ce sa mai!

    Radu Rizea
    Radu Rizea, Pasionat de vinuri - Data degustării:
  • Costumat intr-o culoare sobra, de un rubiniu intens, Capitel San Rocco 2016 este un vin creatie a italienilor de la Tedeschi, obtinut prin metoda Ripasso. Parfumul sau vine insotit de nuante aprinse de fructe rosii si izuri ceva mai discrete, amintind de toporasi. In gura, descoperim o structura buna, deloc greoaie si un echilibru reusit. Aromele se combina armonios, in centrul lor regasindu-se si de aceasta data trimiterile catre fructe de padure, cirese si tigari de foi.

    Alin Ionita
    Alin Ionita, Pasionat de vinuri - Data degustării:
  • Despre tehnica Ripasso, promit sa va povestesc alta data (daca simt ca o sa doriti chestia asta), deocamdata ma grabesc sa va spun ca avem de-a face cu un vin tare interesant, care stie sa combine calitatile prospetimii cu cele ale „lucraturii”. Adica, un exemplu, primul nas e vioi, cu visine soliste si fructe de padure „backing vocals”, dar al doilea ne dezvaluie adierile complexe din zona lemnului. Gustul e placut, suplu si proaspat (prima gura), dar devine capitos, rotund si dornic de invechire in cea de-a doua. Postgustul ne intoarce la visine, dar ne aduce aminte ca vinul asta are, totusi, 14.5% alcool, asa ca incepe sa planga dupa mancare. Carnuri rosii, desigur, zdravene (pot fi si un pic grasute), care sa se lupte cu succes cu Valpolicella noastra, o mica fiara deghizata in fata prietenoasă din vecini. Bun si interesant vin, ce mai la deal, la vale!

    Marius Cristian
    Marius Cristian, Pasionat de vinuri - Data degustării:
PREȚ SPECIAL MEMBRU 85 LEI 89
delivery icon Livrare gratuită membrilor info icon
Despre acest vin

93 puncte James Suckling90 puncte Robert Parker90 puncte Wine Spectator

Familia Tedeschi are o lunga istorie in industria vinului, mizand intotdeauna pe caracteristicile si bogatiile zonei Valpolicella. Prin traditie, inovatie si cunoasterea perfecta a regiunii, in timp au reusit sa cladeasca un brand respectat care produce anual vinuri elegante, complexe si de o calitate superioara. Recomandarea noastra de astazi, Capitel San Rocco – Valpolicella Ripasso DOC Superiore, este un mix interesant de 30% Corvina, 30% Corvinone, 30% Rondinella, 10% Rossignola, Oseleta, Negrara si Dindarella. Amplu, bogat in arome, vinul cucereste de la primele note olfactive de cirese, zmeura si coacaze rosii, in vreme ce gustul continua tentele fructate, dezvaluindu-se echilibrat si bine structurat. Se recomanda degustarea acestui vin la 14-16 grade Celsius, alaturi de preparate din carne rosie, vanat sau branzeturi diverse.

S-ar putea
să-ți placă
și

Ofertele zilei pe
Unvinpezi.ro Și Vinometru.ro