Skip to main content
cart icon
Nu sunt produse în coș!

HOYA DE CADENAS RESERVA PRIVADA 2013 Vicente Gandia

  • SEC
  • ROSU
  • LINISTIT
  • 750ML
  • 12.5%
  • SPANIA
HOYA DE CADENAS RESERVA PRIVADA 2013
DESPRE ACEST VIN

Vicente Gandia este cea mai mare crama din Valencia, Spania, o afacere de familie fondata in 1885 si ajunsa astazi la cea de-a treia generatie. Calitatea, inovatia, dar si pastrarea traditiilor viticole lasate de stramosi sunt doar cateva dintre coordonatele acestui brand ale carui vinuri ajung astazi in peste 90 de tari. Hoya de Cadenas 2013 este un vin realizat din soiurile de struguri Tempranillo (85%) si Cabernet Sauvignon (15%). Buchetul este bogat, cu note de cacao, cafea prajita si fructe rosii. Palatul este plin, taninurile dulci, fructate imbinandu-se armonios cu cele uscate, date de lemn. Temperatura optima de servire a acestui vin este de 14-18 grade Celsius. Pentru a simti din plin toate caracteristicile lui, asociati-l cu branzeturi afumate sau preparate culinare din carne rosie, miel si iepure.

.
Ce spun pasionații despre acest vin
  • Vincente Gandia. Initial din regiunea Valencia-Alicante acum si din Rioja, Penedes etc, semn ca le merge bine. Si le merge bine pentru ca n-au facut vinuri deloc rele din zonele lor toride. Cel de azi e iubitor de carne rosie, pe care sa o inmoaie cu taninurile sale abundente, dar rotunde, cu aromatica puternica, de fructe negre de padure, prune si note lemnoase, vanilate. Gustul e robust, plin, cele 15% Cabernet sauvignon isi fac treaba, adaugand "fier" structurii. E surprinzator cum e atat de moderat nivelul de alcool, vinul arata in pahar mult mai musculos.
    George Mitea
    George Mitea, Pasionat de vinuri - Data degustării:
  • Fata de multi producatori autohtoni si, in genere, europeni, Vicente Gandia este un colos, cu proprietati care acopera noua (!) denumiri de origine si care isi masoara productia in zeci de milioane de sticle. Cu atat mai mult ma face acest vin sa-mi doresc sa-l vad pe masa micilor giganti autohtoni, ca demonstratie a faptului ca, acolo unde respectul fata de nume este mai important decat dragostea de profit, se pot face lucruri bune si in cantitati mari. Hoya de Cadenas Reserva Privada este un exemplu clar: culoare frumoasa, in care abia se zaresc cei patru ani trecuti, si cu un nas plin, de visine supracoapte, prune, fructe negre, condimente si ceva ierburi aromatice. Corpul, fara sa exagereze in greutate, inglobeaza perfect un alcool exact cum ar trebui sa fie (12,5%), iar gustul, desi poate putin scurt, este cald si plin de fructe care se perinda pe bolta palatina. Un vin de baut de placere, cu ceva coaste de porc la cuptor si unul-doi amici de nadejde, pentru o seara lunga.

    Radu Rizea
    Radu Rizea, Pasionat de vinuri - Data degustării:
  • Concentrat, dar in acelasi timp suculent si cu un corp suplu si plin de prospetime, vinul de azi e genul care combina seriozitatea cu usurinta de a fi baut. Aromele sunt discrete si - cu riscul repetitiei - fructate si proaspete, cu o tusa de baric bine integrat aducand note condimentate. Insa cel mai mult mi-a placut gustul, ale carui 12,5 procente de alcool se reflecta intr-o suplete pe care as vrea sa o gasesc mai des, mai ales cand e combinata cu o tesatura de tanini atat de densa si in acelasi timp fina, bine coapta. Nu mai vorbesc de aciditatea serioasa, care sustine perfect un final destul de lung si expresiv. Un vin fin, subtil si foarte placut.

    Sorin Stelian
    Sorin Stelian, Pasionat de vinuri - Data degustării:
PREȚ SPECIAL MEMBRU 47 LEI 52
delivery icon Livrare gratuită membrilor info icon
Despre acest vin

Vicente Gandia este cea mai mare crama din Valencia, Spania, o afacere de familie fondata in 1885 si ajunsa astazi la cea de-a treia generatie. Calitatea, inovatia, dar si pastrarea traditiilor viticole lasate de stramosi sunt doar cateva dintre coordonatele acestui brand ale carui vinuri ajung astazi in peste 90 de tari. Hoya de Cadenas 2013 este un vin realizat din soiurile de struguri Tempranillo (85%) si Cabernet Sauvignon (15%). Buchetul este bogat, cu note de cacao, cafea prajita si fructe rosii. Palatul este plin, taninurile dulci, fructate imbinandu-se armonios cu cele uscate, date de lemn. Temperatura optima de servire a acestui vin este de 14-18 grade Celsius. Pentru a simti din plin toate caracteristicile lui, asociati-l cu branzeturi afumate sau preparate culinare din carne rosie, miel si iepure.

S-ar putea
să-ți placă
și

Ofertele zilei pe
Unvinpezi.ro Și Vinometru.ro