Skip to main content
cart icon
Nu sunt produse în coș!

LA ATALAYA DEL CAMINO 2017 Ganacha Tintorera

  • SEC
  • ROSU
  • LINISTIT
  • 750ML
  • 15%
  • SPANIA
LA ATALAYA DEL CAMINO 2017
DESPRE ACEST VIN

Bodegas Atalaya, o ramura a Gill Family Estates, au fost fondate in 2007 in regiunea Jumilla. Recomandarea noastra de astazi, La Atalaya del Camino 2017, este un vin realizat din cele doua soiuri predominante in zona, si anume Garnacha Tintorera (85%) si Monastrell (15%). Aromele olfactive predominante sunt cele de condimente, tamaie, lavanda si afine, in vreme ce gustul este unul bine echilibrat si matasos. Se recomanda degustarea acestui vin la 16-18 grade Celsius si savurarea lui alaturi de preparate culinare diferite, de la friptura de vita, miel sau rata pana la mancaruri cu legume sau hamburgeri.

.
Ce spun pasionații despre acest vin
  • E nevoie de papile bine calite pentru a aborda acest vin spaniol din soiurile Garnacha Tintoresa si Monastrell, care nu da nici un fel de semne de invechire nici la trei ani dupa recolta. Culoarea violacee inchisa anunta un vin dens si corpolent. Taninii virili domina spectrul senzorial, ajutati de o aciditate bine conturata si de arome de fructe salbatice, si note sangvine, balsamice pe final. E in vin masiv, monolitic, cu textura densa ce rezista bine la aerare, si are nevoie de un preparat pe masura -pastrama afumata, bine condimentata.

    Mihai Oprea
    Mihai Oprea, Pasionat de vinuri - Data degustării:
  • Un cupaj dominat de Garnacha Tintorera (soi rosu cu pulpa rosie), cu un mic adaos de Monastrell, obtinut din struguri crescuti pe sol nisipos, in regiunea Almansa (Castilla–La Mancha), la 1000 de metri altitudine. Vinul a fost maturat 12 luni in baricuri de stejar frantuzesc, iar rezultatul acestei combinatii unice de soiuri, terroir si tehnici de vinificare este o reusita deplina, mai ales daca punem la socoteala si pretul accesibil. Culoarea este visiniu inchis, cu bordura purpurie, iar nasul, exploziv, aduce multe fructe negre de padure si mirodenii exotice. Corpul este plin, cu taninuri ferme si catifelate, o buna aciditate si alcool (15%!) impecabil integrat. Gustul este intens, cu coacaze, cirese negre si visine supracoapte, la care se adauga note picante si accente minerale. Postgustul este interminabil, lasand impresii dulci-amarui, putin astringente. Un vin de gastronomie, care tanjeste dupa un muschi de vita cu sos de trufe, dar nu refuza nici asocierea cu un platou generos de branzeturi maturate.

    Razvan Avram
    Razvan Avram, Pasionat de vinuri - Data degustării:
  • Precum o cupola pictata de maini pricepute, acest vin spaniol, isi aseaza fresca colorata in tonuri de fructe negre, cafea si foi de tutun pe coloanele zvele ale taninurilor tinere, dar bine slefuite, la inaltimea perfecta pentru a da piept cu palatinul nostru. Are un start lent, parca pentru a surprinde si mai mult prin generozitatea pe care o va arata mai apoi, ingrosand fiecare nuanta ce rasare dupa primele secunde scurse de la primul contact, cu ecouri de vanilie, ce amintesc clar de perioada petrecuta in compania lemnului de stejar.

    Alin Ionita
    Alin Ionita, Pasionat de vinuri - Data degustării:
PREȚ SPECIAL MEMBRU 59 LEI 65
delivery icon Livrare gratuită membrilor info icon
Despre acest vin

Bodegas Atalaya, o ramura a Gill Family Estates, au fost fondate in 2007 in regiunea Jumilla. Recomandarea noastra de astazi, La Atalaya del Camino 2017, este un vin realizat din cele doua soiuri predominante in zona, si anume Garnacha Tintorera (85%) si Monastrell (15%). Aromele olfactive predominante sunt cele de condimente, tamaie, lavanda si afine, in vreme ce gustul este unul bine echilibrat si matasos. Se recomanda degustarea acestui vin la 16-18 grade Celsius si savurarea lui alaturi de preparate culinare diferite, de la friptura de vita, miel sau rata pana la mancaruri cu legume sau hamburgeri.

S-ar putea
să-ți placă
și

Ofertele zilei pe
Unvinpezi.ro Și Vinometru.ro