Skip to main content
cart icon
Nu sunt produse în coș!

PRIMITIVO DI MANDURIA SESSANTANNI 2016 San Marzano

  • SEC
  • ROSU
  • LINISTIT
  • 750ML
  • 14,5%
  • ITALIA
PRIMITIVO DI MANDURIA SESSANTANNI 2016
DESPRE ACEST VIN

99 puncte Luca Maroni

Cantine San Marzano este unul dintre cei mai moderni si activi producatori de vin din regiunea Manduria, Italia. Vinurile San Marzano, apreciate peste tot in lume, reflecta caracteristicile si traditiile acestei zone de renume, insa in acelasi timp prezinta si note clare de modern, eleganta si precizie. Recomandarea noastra de astazi, Primitivo di Manduria Sessantanni 2016, este un vin excelent, bine echilibrat, realizat din struguri din vite de vie de aproape 100 de ani, cele mai vechi ale cramei. De o frumoasa culoare rosie-rubinie, vinul are un buchet ce aduce in prim plan arome de prune coapte, mure, gem de cirese, urmate de note secundare de lemn dulce, lemn de santal, cardamom, piper si cacao. Asadar, un vin bogat si intens si pe palat, dar bine echilibrat si elegant. Se recomanda degustarea acestui vin la 16-18 grade Celsius, alaturi de carne la gratar, preparate cu carne, paste cu tot felul de sosuri, risotto etc.

.
Ce spun pasionații despre acest vin
  • Un vin cu greutate, la propriu, un vin ce provine dintr-o vie veche de 60 de ani. Cu atata experienta vinul trebuie sa fie desavarsit. O prezentare eleganta, all black cu un touch de auriu cu alb, un soi vechi, Primitivo sau Zinfandel, cum i se mai spune pe la noi. Solul este brun roscat cu multi oxizi de fier si substrat calcaros, as zice similar celui din Dealu Mare, ce ne da un vin complex in arome, fructe negre, mure, afine, coacaze, prune dar si cirese negre, amare, condimente, piper si lemn dulce. Complexitatea aromatica este completata de armonia gustului, taninuri multe si coapte, alcool mare, fructe persistente. Un vin cu potential lung de invechire, un vin potrivit pentru meditatie, cum recomanda producatorul. Un vin pentru noptile reci de toamna.

    Diana Pavelescu
    Diana Pavelescu, Pasionat de vinuri - Data degustării:
  • Vinul de astazi s-a nascut in sudul insorit al Italiei si pare ca abia a asteptat sa scape de captivitate din sticla pentru a imprastia cu generozitate parfumuri de pruna coapta si afina. Are un start nemilos, adunand laolalta arome intense de fruct si cacao, ce galopeaza pe spinarea arcuita a taninurilor, ce ar fi putut fi numite neimblanzite, daca nu ar fi venit insotite de aromele puternice descrise mai devreme si de aciditatea bine dozata. Este un vin ce necesita si merita atentie, faurit intr-un stil modern si cu o evolutie interesanta in pahar.

    Alin Ionita
    Alin Ionita, Pasionat de vinuri - Data degustării:
  • San Marzano - Primitivo di Manduria Sessantanni este acel vin prestigios al companiei obtinut din vii vechi, de aproape un secol. Din micul oras San Marzano din centrul doc-ului de Primitivo de Manduria vine acest vin ce se diferentiaza de alte Primitivo prin eleganta si supletea sa. Distingem note de cirese si visine confiate, de lemn dulce, dar si mure zemoase. Este fara doar si poate un vin corpolent, viguros, totusi cu o atingere eleganta. Bun de pus langa orice carne rosie grea sau langa celebrele platouri cu branzeturi maturate.

    Marina Samoila
    Marina Samoila, Pasionat de vinuri - Data degustării:
PREȚ SPECIAL MEMBRU 120 LEI 125
delivery icon Livrare gratuită membrilor info icon
Despre acest vin

99 puncte Luca Maroni

Cantine San Marzano este unul dintre cei mai moderni si activi producatori de vin din regiunea Manduria, Italia. Vinurile San Marzano, apreciate peste tot in lume, reflecta caracteristicile si traditiile acestei zone de renume, insa in acelasi timp prezinta si note clare de modern, eleganta si precizie. Recomandarea noastra de astazi, Primitivo di Manduria Sessantanni 2016, este un vin excelent, bine echilibrat, realizat din struguri din vite de vie de aproape 100 de ani, cele mai vechi ale cramei. De o frumoasa culoare rosie-rubinie, vinul are un buchet ce aduce in prim plan arome de prune coapte, mure, gem de cirese, urmate de note secundare de lemn dulce, lemn de santal, cardamom, piper si cacao. Asadar, un vin bogat si intens si pe palat, dar bine echilibrat si elegant. Se recomanda degustarea acestui vin la 16-18 grade Celsius, alaturi de carne la gratar, preparate cu carne, paste cu tot felul de sosuri, risotto etc.

S-ar putea
să-ți placă
și

Ofertele zilei pe
Unvinpezi.ro Și Vinometru.ro