Skip to main content
cart icon
Nu sunt produse în coș!

Ai TRANSPORT GRATUIT până luni la 09:00 dimineața pe unvinpezi.ro, club.unvinpezi.ro și vinometru.ro. Comandă vinuri bune!

motionmailapp.com

RESERVA CARMENERE 2017 - Hacienda Araucano

  • SEC
  • ROSU
  • LINISTIT
  • 750ML
  • 13.5%
  • CHILE
RESERVA CARMENERE 2017 - Hacienda Araucano
DESPRE ACEST VIN

91 puncte James Suckling, 91 puncte Decanter91 puncte La Cav

Hacienda Araucano Reserva Carmenere, recomandarea noastra de astazi, este un vin care provine din Valle de Colchagua, Chile, o regiune cu un istoric viticol binecunoscut. Rosu, sec si bine echilibrat, vinul aduce in prim plan note olfactive de prune, ardei iute si condimente. Pe palat, vinul pastreaza tentele fructate, la care se adauga taninurile dense, foarte aromate. Finalul este dulce, persistent. Degustati acest vin la 16 grade Celsius, alaturi de carne de vita, tocane sau carne rosie la gratar.

.
Ce spun pasionații despre acest vin
  • Seria “vinuri de Lume Noua cu priza extrema la public” revine astazi cu un Carmenere extrem de prietenos si in aceeasi masura de indraznet si de expresiv. Isi pune pe tava, fara retineri,“sufletul” fructat sub forma de senzatii puternice de gem de capsune, coacaze negre si visine amarui, pe care le “coloreaza” cu tente de ciocolata amaruie si vanilie. Cu toate ca la capitolul corpolenta poate fi catalogat ca “delicat”, vinul este suculent, rotund si proaspat, cu o aciditate energica de visine si cu tente condimentate, bine reprezentate, mai ales in postgustul relaxat.

    Valentin Ceafalau
    Valentin Ceafalau, Pasionat de vinuri - Data degustării:
  • Carmenere este soiul de struguri de provenienta franceza, din Medoc, multa vreme confundat cu Merlot, care a devenit imaginea emblematica a vinurilor chiliene. Degustand acest parfumat Carmenere am realizat ce dor imi era de un vin rosu din Chile. Aromele de coacaze negre, lemn dulce si ierburi sunt atat de intense ca ai senzatia ca mirosi un parfum. Poate ca ar putea fi daca alcoolul ar fi mai ridicat. Cand spun ierburi ma refer la menta, cimbru si rozmarin. Culoarea este rubinie, nu foarte intesa, vinul elgant, bine echilibrat. Gustativ alaturi de aromele pe care le-am mirosit au aparut niste prune uscate si o nota proaspata de eucalipt. Taninurile sunt moi, nu foarte ridicate, echilibrate de alcoolul mediu de13,5% si de corpul elegant. Sa nu uitam ca provine dintr-o plantatie biodinamica, de 12 ani, cu foarte putine interventii asupra vinului, ceea ce ii ridica cota si ne ofera garantia unui vin natural, provenit din struguri culesi manual, cu dubla selectie (au fost 2 treceri pentru cules si s-au selectat cei mai copti) cu randament de 50hl/ha. Dupa racirea strugurilor intr-o camera frigorifica a urmat o maceratie peliculara cu fermentatie de 25 de zile. Fermentatia malolactica a avut loc in baricuri de stejar, urmata de 10 luni maturare. Foarte bun de inlocuit cina!

    Diana Pavelescu
    Diana Pavelescu, Pasionat de vinuri - Data degustării:
  • Colorat in rosu bordo si inzestrat cu parfumuri destul de intese, ce se traduc intr-o combinatie dintre condimente iuti si carne cruda, facem astazi cunostinta cu un Carmenere nascut (unde altundeva?) in ingustul stat de pe coasta vestica a Americii de Sud - Chile. Gura are o intensitate aromatica ceva mai moderata si este dominata de note zemoase, usor acrisoare de visine si fragi si e nelipsita de un aport vegetal ce o fac o idee mai sobra. Taninurile abrazive sunt trecute printr-o sita fina, iar alcoolul isi aduce și el un aport semnificativ in volumetria descrisa de vin in curgerea sa rapida.

    Alin Ionita
    Alin Ionita, Pasionat de vinuri - Data degustării:
PREȚ SPECIAL MEMBRU 62 LEI 67
delivery icon Livrare gratuită membrilor info icon
Despre acest vin

91 puncte James Suckling, 91 puncte Decanter91 puncte La Cav

Hacienda Araucano Reserva Carmenere, recomandarea noastra de astazi, este un vin care provine din Valle de Colchagua, Chile, o regiune cu un istoric viticol binecunoscut. Rosu, sec si bine echilibrat, vinul aduce in prim plan note olfactive de prune, ardei iute si condimente. Pe palat, vinul pastreaza tentele fructate, la care se adauga taninurile dense, foarte aromate. Finalul este dulce, persistent. Degustati acest vin la 16 grade Celsius, alaturi de carne de vita, tocane sau carne rosie la gratar.

S-ar putea
să-ți placă
și

Ofertele zilei pe
Unvinpezi.ro Și Vinometru.ro